Curăţenie şi iar curăţenie

Vine Paştele, sărbătoarea Învierii domnului, iar noi femeile, încă face şmotru prin casă. Asta bineînţeles în timp de oalele fierb care pe unde pot, pe plită sau prin cuptor. Am început curăţenia de Paşti cu vreo două săptămâni în urmă, dar mereu rămân lucruri de făcut în ultimul moment.

Curăţenia asta este de fapt importantă pentru că se leagă şi cu anotimpul în care suntem, şi care îndeamnă la a pune totul în ordine prin casă, dar şi pe afară. La casă la ţară sunt mult mai multe lucruri de făcut în această perioadă decât la oraş. După o iarnă de ohihnă, tăranul iese la treabă cu mult spor şi drag, făcând de toate in curtea şi grădina lui.

Deşi pare mai simplu şi mai comod, şi la bloc, unde nu ai grija decât a interiorului apartamentului tău, tot sunt o mulţime de activităţi specifice. De la ştersul geamurilor, la frecatul podelelelor, la scos totul de prin sertare si spălat interiorul acestora, la scuturatul covoarelor, dar şi curatarea canapelei din sufragerie.

servicii-spalare-canapele-si-fotolii-bucuresti

Eu una am păţit-o cu canapeaua din bucătărie, că m-a pus doamne-doamne să-mi iau una pepit, cu mai mult alb decât negru. Fiimiu mănâncă fără nicio grijă pe ea, sau se aşează cu hainele cu care vine din parc, pe care predomină verdele ierbii, şi uite aşa m-am trezit cu o pată de toată frumuseţea. Am frecat-o eu cu nişte soluţie specială pentru canapele, dar surpriză, pata nu a dispărut ci s-a mărit până la limita la care am dat cu soluţie. Am mai frecat odată zona aceea deja mai mare cu altă soluţie. Surpriză…. pata s-a mărit din nou. Deja era pe jumătate din canapea.

Atunci am apelat la o firmă de spălare canapele şi fotolii, care a reuşit să scoată nesuferita de pata din prima. Până la urmă nu îm pare rău de necazul cu pata pentru că abia după serviciul de curăţarea canapelei mi-am dat seamă că pe toată suprafaţa culoarea era schimbată, prăfuită, iar mirosul de mâncare pătrunsese de-a binelea în ea. Acum canapeaua mea arată ca la început plus că miroase foarte bine.

După experienţa asta am renunţat şi la curăţatul covoarelor acasă. Le-am dus la o spălătorie de maşini, unde mai nou au serviciu de spălare covoare şi în două ore eram cu ele acasă în cea mai bună formă a lor de pe vremea când erau noi.

Cel mai simplu ar fi desigur, pentru toată lumea, să plecăm de acasă câteva zile, într-o staţine din România măcar, dacă nu într-o insulă exotică, să dăm cheile unei firme de curăţenie, iar la întoarcere totul să fie perfect, de la parchet până la corpurile de iluminat, de la perdele până la cuptor, de la piatra de pe WC până la praful din balcon, de la mormanul de jucării ale copilului până la cărţile din bibliotecă, şi enumerările pot continua mult şi bine. Abia atunci vom simţi cu adevărat bucuria şi liniştea sărbătorilor, fără să fim cocoşaţi de muncă, cu sciatica stârnită, cu picioarele umflate şi … mă opresc aici 🙂

Vă doresc un Paşte binecuvântat plin de speranţă şi bucurie.

2 Replies to “Curăţenie şi iar curăţenie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *