Ice tea pentru verile toride

Ceaiul nu este o băutură oarecare, având o vechime şi o tradiţie impresionante, în special în orient dar şi în alte zone ale lumii. Originile aproape legendare ale acestei băuturi provin din China, fiind utilizată mai întâi la curțile aristocratice și în ceremoniile budiste. Cu 1000 de ani în urmă preoţi şi învăţaţi chinezi făceau studii şi scriau tratate despre proprietăţile ceaiului verde, atât pentru sănătatea fizică cât și pentru cea spirituală. Treptat, evoluţia acestei băuturi a migrat spre zona spirituală, prin divesele forme de ceremonii ale ceaiului dezvoltate în China şi ulterior în Japonia, unde a devenit o formă de artă dar şi un mod de disciplinare a sufletului omenesc.

În Anglia, five o`clock tea a devenit extrem de popular începând cu secolul al XVIII-lea, în fiecare zi fiind consumate 165 de milioane de căni de ceai. De regulă aici se bea mai mult ceai negru, cu lapte sau frişcă.

În România nu există o cultură a ceaiului, fiind însă o obişnuinţă pentru foarte mulţi români de a bea ceaiuri de plante, în special în scop terapeutic, fiind binecunoscute proprietăţile unor astfel de plante, din care se prepară infuzie sau decoct.

Însă ceaiul are şi alte valenţe, mai alea acum în sezonul cald sau foarte cald 🙂 acela de a ne răcori, hidrata şi de a compensa lipsa mineralelor pierdute prin transpiraţia excesivă. Şi ce poate fi mai plăcut şi mai sănătos decât un ice tea, preparat şi servit aproape la fel de frumos şi chiar distractiv ca la ceremonia japoneză a ceaiului.

Pentru astfel de momente a fost inventată Arta ceaiului cu o întreagă gamă de ceaiuri delicioase pe care le poţi prepara foarte uşor în varianta rece, dar şi cu ustensile speciale, sub formă de accesorii folosite la prepararea, servirea si depozitarea ceaiului, la fel de spectaculoase ca cele folosite pentru sado sau chado (ceremonia ceaiului în Japonia).

Este suficient să încercă o singură dată unul din ceaiurile 100% naturale de la Arta ceaiurilor şi te vei îndrăgosti iremediabil de ele. Şi nu trebuie să te temi că îngraşă, pentru că poate fi servit fără zahăr sau cu puţină miere fiind plin de savoarea fructelor şi a frunzelor de ceai din care este preparat. Poţi să-l bei dimineaţa, în varianta cu teină, pentru a te energiza, dar şi seara în variantele mai soft, bune şi pentru copii, şi mult mai sănătoase decât sucurile carbogazoase pline de adaosuri toxice pentru organism.

exotic-summer

Pachetul exotic summer, care este la ofertă până pe data de 7 iulie, conţine un ceainic cu ceaşcă şi 2 ceaiuri exotice 5 O’Clock Tea a câte 40 gr. Acesta poate fi un cadou minunat pentru cineva drag sau o bucurie pentru tine, fiind preparat din ananas, nucă de cocos, migdale şi alte fructe. Pentru a-l servi sub formă de ice tea trebuie să foloseşti o cantitate dublă de ceai şi să adaugi câteva cuburi de gheaţă.

Printre preferatele mele se mai numără şi cherry banana, care conţine stafide, hibiscus, papaya, bucăți de banane confiate (min. 15%), arome, cireșe (min. 1%). Pentru prepararea acestui ceai Arta ceaiului recomandă adăugarea unei felii de lămâie sau de portocală, sau puţina scortisoară.

cherry-banana

Cheamă-ţi prietenii la tine şi prepară un ice tea savuros pentru a vă răcori şi energiza în zilele toride de vară. Dar după aceea să nu te plângi că nu mai scapi de vizite şi că te trezeşti cu gaşca la uşă când îţi e lumea mai dragă, pentru că prietenia trece, pe timp de vară, prin ceaşca de ceai de la Arta Ceaiului.

2 Replies to “Ice tea pentru verile toride”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *