Depunerea electronică a declarațiilor fiscale

A avea o afacere și a te dezvolta continuu este astăzi o adevărată provocare. Pentru a te descurca în noianul de legi și a-ți menține și crește afacerea ai nevoie de specialiști pregătiți să se ocupe temeinic de fiecare segment al afacerii tale. Contabilitatea și fiscalitatea sunt instrumente extrem de importante care trebuie să îți ofere rapoarte periodice clare privind situația financiară a companiei tale. Ca să respecți în totalitate legislația și obligațiile privind depunderea de declaratii fiscale ANAF, de preferat este să alegi o firma de consultanta financiara si juridica capabilă să îți ofere un pachet complet de servicii de contabilitate și de fiscalitate.

Catalog_firme_brasov3-300x162

În conformitate cu Ordinul ministrului Economiei și Finanțelor nr. 858/2008 privind depunerea declarațiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanță, contribuabilii pot utiliza metoda de depunere a unui numă mare de declaraţii fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. Tot online se va face și acțiunea de verificare stare declarații. Printre aceste declarații anaf se numără cele referitoare la obligațiile de plată la bugetul de stat, la impozitul pe profit, taxa pe valoarea adăugată, accizele, declarații 112 privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, declarația recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare, declarația informativă privind livrarile/prestarile/achizitiile efectuate pe teritoriul național, declarația privind veniturile realizate din România, etc.

În principal, când vorbim de depunerea de declaratii 112, trebuie să se știe că acestea pot fi depuse de către contribuabilii persoane fizice si juridice care au calitatea de angajator, numai on-line, prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

După depunerea acestora, contribuabilii sunt obligați să consulte linkul http://www.anaf.ro//StareD112/ de stare declarații pentru a verifica depunerea fără erori a oricăror declaratii anaf. Pentru utilizarea metodei de depunere declaraţii fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, contribuabilii pot solicita un certificat digital emis de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Chronax oferă servicii contabile și juridice adaptate fiecărui client în parte:

  • Pentru IMM-uri există pachetul IMM Gold prin care se beneficiază de avantaje importante precum sediu social gratuit pentru un an sau 1 luna de servicii gratuite in fiecare an.
  • Pentru firmele cu raportare trimestrială care nu doresc încheierea unui contract, există posibilitatea apelării la servicii de contabilitate a la carte cu un tarif de 50 lei pe oră prin care introducerea documentelor și prelucrarea datelor se va face pe loc, in fața clientului.
  • La achiziționarea unui pachet de servicii contabile pe 2 ani, beneficiezi de înmatricularea unei firme cu taxe registru 0 lei, 0% comision și înregistrare punct de lucru gratuit.

Nu-ți rămâne decât să iei legătura cu specialiștii Chronax și împreună veți face ca afacerea ta să fie mereu înfloritoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *