Externalizarea serviciilor IT

Rezolvarea unor probleme specifice unei companii se poate face cu resurse interne sau prin externalizarea serviciilor respective. Externalizarea unui segement din activitatea companiei are loc, de regulă, în zone în care este nevoie de resurse umane specializate și de un înalt profesionalism, pe care compania sau instituția respectivă nu-și permite să le angajeze. Exemple de acest gen sunt serviciile de contabilitate, unde firmele preferă să lucreze cu un expert contabil pe baza unui contract de prestare servicii și serviciile IT unde evoluția tehnologică este atât de rapidă încât ar necesita costuri foarte mari pentru o companie să aibă acces la tot ce e nou pentru a lua decizii corecte pe baza unor informații bine fundamentate. O externalizare IT aduce următoarele avantaje companiilor:

externalizare-it

    • Reducerea costurilor de operare, fiind eliminate costurile asociate cu angajarea unui nou salariat, cum ar fi orele de training, asigurarile medicale, taxele la stat etc.
    • minimalizarea riscurilor, având în vedere că o externalizare IT printr-o companie specializata care dispune de angajați specializați și care sunt mereu la curent cu noutățile din domeniu reduce riscul de a lua decizii greștie în urma unor rapoarte incomplete sau eronate.
    • utilizarea la maxim a personalului existent, care nu mai este implicat în activități IT și au timpul necesar pentru a își îndeplini propriile atribuții.

Fixmypc.ro oferă servicii externalizare IT acoperind cu succes, încă din 2008, următoarele domenii:

  • securitate și consultanță IT;
  • eficientizarea resurselor IT;
  • propunerea de noi tehnologii și proceduri IT;
  • recuperare date.

Profesionalismul Fixmypc și securitatea pe care o asigură, sunt dovedite de faptul că aceată companie care oferă servicii externalizare IT are acreditare ISO 9001 si 27001, asigură confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea datelor prin implementarea unui sistem performant de management al securității informațiilor.

Businessman draws cloud network on abstract icon
Businessman draws cloud network on abstract icon

Un element important în externalizarea IT este costul. Efectul asupra costurilor totale trebuie să fie unul de diminuare, dar având și efect de creștere a veniturilor companiei client care desfășurând o activitate de o calitate mult îmbunătățită și optimizată oferă încredere partenerilor de afaceri și propriilor clienți.

Deoarece componentele software si hardware necesită îmbunătățiri foarte frecvent datorită evoluției rapide din domeniul IT, este extrem de important să ai acees la personal care este  la curent cu noutațile din acest domeniu de activitate, care să ajute la implementarea celor mai noi si sigure solutii IT, in functie de nevoile companiei.

Informația este totul în ziua de astăzi, dar aceasta trebuie bine gestionată și pusă la muncă în folosul companiei. Pentru aceasta există FixMyPc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *