Serile literare și proiectul Anul Ovidiu

Au reînceput Serile literare la Atelier, fapt anunțat de pe 4 octombrie printr-un articol publicat în Deșteptarea de Mădălina Rotar. Un început în forță în care s-au făcut planuri pentru noul ”sezon”, planuri legate în special de susținerea activă a Proiectului Cultural 2017 – Anul Ovidiu, proiect al cărui mentor și inițiator este Viorel Savin.

Pentru început, nu ne-am dezis de la scopul primordial al acestor întâlniri, acela de a ne cunoaște scriitorii și am ascultat doi poeți pasionați de această îndeletnicire, Costel Hongu și Radu Ghirvu. S-a citit poezie, s-au făcut comentarii, având lângă noi critici și scriitori de valoare, precum Petre Isachi, Ioan Neacșu, Viorel Savin sau Eugen Verman.

Viorel Savin a făcut o scurtă prezentare a proiectului în care sunt deja implicați Petre Isachi, Eugen Verman, Cristina Ștefan și Mioara Băluță. Că trebuie să  ni-l asumăm pe Ovidius Publius Naso, la împlinirea a 2060 ani de la nașterea lui și 2000 de ani de la moarte, este limpede, scrierile lui din cei 9 ani pe care i-a petrecut la Tomis, având o imensă valoare pentru neamul nostru, atât istorică cât și culturală.

În cadrul acestui proiect se vor publica două cărți dedicate marelui exilat și se va organiza un concurs de poezie. Primii pași s-au făcut deja de către Cristina Ștefan și Mioara Băluță în mediul online, prin promovarea acestui eveniment cultural deosebit pe Facebook și atragerea de noi susținători.

Implicarea Serilor literare în acet proiect va consta în rezervarea unei fracțiuni de timp din fiecare întâlnire discuțiilor pe marginea poemelor lui Ovidiu, prezentărilor de lucrări cu această temă, eventual, la finalul sezonului, strângerea acestor materiale și publicarea lor.

Un început bun pentru al doilea sezon al serilor literare, cu dorința de a ne găsi o nouă locație, la fel de plăcută ca salonul deja drag nouă de la Atelier, dar care să permită participarea mai multor iubitori de literatură.

dscf4141-768x576

dscf4164

2 Replies to “Serile literare și proiectul Anul Ovidiu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *