Ceaiul de mentă – beneficii

Ceaiul de mentă este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri. El se bea de regulă pentru problemele care presupun ”deranjarea” stomacului, fiind chiar foarte eficient în acest sens. Totuși, este bine să știm că acest ceai de menta are și multe alte beneficii foarte importante, atât pentru adulți cât și pentru copii. Mentolul, cel mai important principiu activ din ceai menta, este binecunoscut deja pentru utilizările sale în igiena orală și nu numai. În loc să mestecăm gumă pentru a îndepărta mirosurile neplăcute cauzate, de exemplu, de fumat, putem să bem sau să facem gargară cu ceai de mentă.

Ca să vorbim mai pe larg despre aceste beneficii ale ceaiului de menta trebuie să ne referim mai întâi la acțiunea sa antistres. Dacă avem dureri de cap, stări de anxietate, insomnii, etc. putem încerca câteva cești de ceai menta pe zi și vor apărea imediat rezultatele. Pentru dureri de orice tip, de la crampe menstruale, spasme musculare, colici ale copiilor, ceaiul de mentă este la fel de eficient. Răceala și tusea pot fi și ele tratate cu ceai de menta.

Sunt sigură că nu știați că dacă se consumă constant ceai menta se reduce hirsutismul la femei, o afecţiune datorată unui exces de hormon androgen. În ceea ce privește digestia, este deja binecunoscut efectul ceaiului de mentă. Indiferent dacă este vorba despre greață, indigestie, colici intestinale, diaree sau alte afecțiuni digestive, ceaiul de mentă este cel mai bun și eficient remediu. Și putem vorbi despre ceai menta beneficii în continuare pentru că acestea nu se opresc aici. Chiar și pofta de mâncare poate fi ținută sub control astfel.

Totul e să găsim ceai de mentă de cea mai bună calitate la cele mai bune prețuri. Arta Ceaiului nu se dezminte nici la acest capitol. Putem cumpăra online la prețuri foarte bune Marrakech Mint care conține ceai verde gunpowder, frunze de menta și arome, sau ceai simplu de mentă la dor 3,91 lei. Și After Seven, un ceai cu gust savuros de ciocolată și mentă, conține de asemenea frunze de mentă. Acest ceai Rooibos este un ceai natural, care nu conține coloranți, aditivi sau conservanți. Conținutul de teina este inexistent, prin urmare ceaiul nu are efect energizant.

Cele mai simple metodee de tratament a unor afecțiuni ușoare, sunt și cele mai eficiente, fără să aibă efecte adverse. Așa că, înainte de a lua o pastilă, să ne gândim că o ceașcă de ceai ne-ar face să ne simțim mai bine în mod natural.

One Reply to “Ceaiul de mentă – beneficii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *