Decolorarea naturală a părului vopsit șaten închis

Jurnal de bord:

ora 8 AM – am terminat de turnat maglavaisul în păr.

Dar să ne întoarcem la momentul zero. Cred că acela a fost aseară, când m-a lovit brusc inspirația să caut modalități naturiste de a-mi mai deschide părul la culoare. Părul meu este de la mama natură un șaten închis pe care îl vopsesc de vreo câțiva ani cu scopul nedeclarat de a acoperi firele albe. Ultima oară am nimerit o vopsea pe care scria șaten rece și mi-a sunat interesant, așa că am cumpărat-o și am aplicat-o. Era de fapt un șaten foarte închis, mai închis chiar decât nuanța părului meu, care nu prea mă ”coafează” ca să zic așa.

Dar să revenim la seara anterioară. Am studiat pe parcursul a vreo două filme la TV, tot ce am găsit în materie de păr vopsit prea închis care se vrea brusc deschis, dar care nu vrea nici în ruptul capului chimicale. Așa am dat, printre multe alte articole și clipuri video și de Aurora, o fată minunată pe care o cunosc și în care am toată încrederea. Zis și făcut.

M-am trezit la 7, că oricum nu mai aveam somn de nerăbdare, am scos ingredientele și m-am apucat de preparat. Mai întâi am pus un linguroi de miere naturală luată direct de la stup de la un prieten, am adăugat 6 linguri de apă și am amestecat bine. Am mai pus și o lingură de scorțișoară și dăi iar amestecat. La urmă una de ulei de măsline cică bio și iar amestecat.

Se pare că toate aceste ingrediente conțin mici cantități de peroxid, natural desigur, și că de aceea au efect de decolorare a părului. După ce a stat în repaos un sfert de ceas, maglavaisul ar fi trebuit să se încălzească ușor, cel puțin așa spun fetele că li s-a întâmplat lor. La mine nu s-a întâmplat așa, sper să nu fie asta o problemă.

O să mă întrebați totuși ce am făcut eu de la 7 la 8, că doar prepararea poțiunii magice nu a durat atât. Sigur că nu, dar vreo juma de oră a durat ședința foto din baie, ca să am proba de necontestat a funcționării sau nu a acestei metod.

Să revenim la ora 8 fără ceva. M-am dus în baie, mi-am udat cât de cât părul că se pare că se întinde mai bine pe părul umed, m-am aplecat deasupra chiuvetei și am început să iau cu mâna din amestecul respectiv și să întind pe păr. Fiind o chestie lichidă, nu prea mi-a reușit aplicarea uniformă așa că până la urmă mi-am răsturnat părul în chiuvetă și am turnat cu cana. Nu vă spun cum arăta chiuveta și împrejurimile când am ridicat capul. Peste tot erau stropi, inclusiv pe marginea căzii, pe jos, pe faianță, pe cutiile cu creme de pe polița de la oglindă… cam peste tot. Dar ce mai contează… daune colaterale. Ideea e că în păr scorțișoara aia nu se simte deloc plăcut, pentru că nu se dizolvă și ai senzația că ți-ai pus nisip în cap. Dacă intenționați să faceți ce fac eu acum, renunțați la scorțișoară și rămâneți la miere și ulei de măsline cum a făcut și Aurora.

După aplicare, mi-am strâns părul în vârful capului, am înfipt niște clame în el, am pus pe cap o pungă din aceea de fructe de la supermarket, am tras bine marginile în jos, spre față, am plasat un prosop în formă de turban și am tras marginile pungii peste marginile prosopului. Astfel prosopul nu ia contact de niciun fel cu părul și cu maglavaisul pătăcios.

Acum nu-mi rămâne decât să aștept să treacă cele minim 6 ore… da, da 6 ore cel puțin, abia de atunci începe să-și facă efectul, și apoi să văd dacă mai am păr pe cap și ce culoare are. Revin deci pe la ora 4 PM, dacă rezist până atunci. Apoi va trebui să spăl bine părul să aștept să se usuce (eu nu-l usuc cu fion, placă, absolut nimic, ci îl las să se usuce în legea lui), deci voi fi numai bună de pozat pe la ora 8-9 PM. Sper să aveți răbdare 🙂

Aaa, să nu uit să vă spun că nu mă aștept la vreo schimbare radicală, aceasta se obține prin mai multe astfel de ședințe, dar totuși sper să se vadă ceva acolo, cât de cât.

Rezultatul procedeului aici.

3 Replies to “Decolorarea naturală a părului vopsit șaten închis”

  1. Te admir pentru răbdare. N-aş puteaaaa, vai. Abia rezist cu masca pe care o plic oricum rar şi care trebuie să stea o oră.
    Sunt curioasă cum va fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *