Inelele de logodnă sunt toate la fel? Învață cum să le diferențiezi!

Nu lăsa acest titlu să te ducă în eroare.

Până la urmă, nu cumperi prea des un inel de logodnă (sper), deci nu trebuie să ai un ghid pe viață despre cum să alegi o astfel de bijuterie.

Cu toate acestea, un inel de logodnă e mult prea important, ca simbolistică, ca valoare sentimentală, ca investiție financiară, ca…ce vrei tu, ca să îl cumperi la fel ca pe un tricou. Bazat așa, pe o fiță de moment.

Nu, un inel de logodnă se achiziționează bazându-te și pe gut feeling, adică pe instinct, dar și pe multă informație.

Sigur, ai putea crede, așa cum zice și titlul care te-a adus aici, că inelele de logodnă sunt toate la fel. Un inel de logodnă nu e desprins dintr-o piesă de Paraziții.

E o chestiune serioasă.

Nu, nu sunt deloc la fel. Pentru că nici iubita ta nu e la fel cu celelalte femei.

Pentru că vrei să creezi o conexiune autentică atunci când o ceri în căsătorie.

Deci…cum faci?

Ce e așa diferit la inelele de logodnă?

Dacă intri pe un site cu inele de logodnă, de pildă e-ring.ro, vei observa că există zeci și chiar sute de tipuri de astfel de bijuterii.

Bun, până aici, ai dreptate. Toate au forma aia rotundă, toate au pietre prețioase, toate arată…oficial.

Exact ca relația ta după ce vei înmâna acest inel de logodnă.

Te-a luat cu frisoane?

Nu e cazul!

Nu, inelele de logodnă nu sunt deloc la fel. Par la fel, exact cum și oamenii seamănă în sensul în care au un cap, două mâini și două picioare.

Dar până la urmă, în cazul unui inel de logodnă, vorbim mai multe decât modul în care arată la o primă ocheadă, ci mai mult de caracteristicile sale, raportarea acestora la prețul total al inelului de logodnă și opțiunile pe care le ai.

Criterii de diferențiere în cazul inelelor de logodnă

Am ajuns și la partea practică.

Cea în care vei citi exact care sunt parametrii care fac diferența între inele. Unele ți se vor părea la mintea cocoșului, altele s-ar putea să te surprindă. Pe altele nu le știi, cu siguranță. Iată câteva criterii importante de diferențiere pentru inelele de logodnă:

  • Forma pietrei prețioase. Da, nu toate inelele de logodnă au același tip de diamant în mijloc. Și nu, nu e vorba de mărime, ci de formă. Poate fi vorba de o formă rotundă, dreptunghiulară, de romb, de pară, ovală, în formă de inimă și câte și mai câte
  • Tipul de piatră prețioasă. Evident, nu doar diamantele se folosesc la inelele de logodnă. Sunt foarte multe tipuri de pietre prețioase. Nici măcar diamantele nu sunt doar așa cum le știi tu, cristaline. Pot fi diamante negre. Alte pietre pot fi unele pe care le știi, probabil, precum ametistul, topazul, smaraldul, safirul sau rubinul, iar pe altele de care n-ai auzit vreodată, precum citrinul, peridotul sau tanzanitul
  • Mărimea pietrei prețioase. Ei bine, aici treaba devine direct proporțională cu bugetul. Cu cât este mai mică piatra, cu atât inelul de logodnă este mai ieftin. Dacă alegi cea mai mare dimensiune, felicitări.
  • Culoarea aurului. Da, nici aici nu e doar aurul ăla galben pe care îl știi. Există, desigur, și aur alb, care este cea mai frecventă alegere pentru inelele de logodnă deosebite. Dar stai, mai e un tip. Aur roz. Serios, arată într-un mod aparte.
  • Puritatea aurului. Aici, din nou, direct proporțional cu bugetul. Cu cât este mai pur aurul, cu atât mai mare bugetul. Aici e strict decizia ta, fiindcă este o chestiune cât se poate de subiectivă.

Acestea sunt cele mai importante diferențe. Cele pe care le vezi (sau nu) cu ochiul liber.

Diferențele mai sunt multe.

Evident, mai sunt și cele de design, pe care le poți vedea, de exemplu, dacă te uiți pe același site, e-ring.ro. Sunt diferențe tehnice, chiar și pentru parametrii de mai sus. Culori diferite ale aceluiași tip de piatră prețioasă (safir albastru, safir galben, safir roz, safir alb, de pildă)

Clar, sunt foarte multe diferențe!

Pe baza lor, însă, tu vei alege inelul de logodnă exact pe măsura dorințelor tale!

Dacă decizi să achiziționezi inelul de logodnă online, atunci vei putea să vezi în timp real diversele modificări, de culoare, mărime, stil și preț, implicit.

Multă baftă în alegerea bijuteriei speciale pentru ființa cea mai specială din viața ta!

One Reply to “Inelele de logodnă sunt toate la fel? Învață cum să le diferențiezi!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *