Rinoplastia sau cum să respiri ușor cu un nas frumos

Să începem cu o întrebare: câți dintre voi sforăiți?

Dintre cei care ați răspuns pozitiv, cui i se pare că sforăitul este o problemă mică și care nu poate fi tratată?

Ei bine, sforăitul nu doar că are o cauză, ci chiar mai multe, una dintre cele mai cunoscute fiind deviația de sept, comună atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților.

Deviația de sept este, după cum îi spune și numele, o afecțiune cauzată de deplasarea spre stânga sau spre dreapta a cartilajului și osului care împart nasul în jumătate, denumit sept nazal.

Corectarea deviației de sept se face prin intermediul operației de rinoplastie, însă înainte de a ajunge la mai multe detalii despre această intervenție, să vedem mai exact cum ne afectează sforăitul.

Lace Front Hair System Uk

Sforăitul cauzat de deviația de sept – o problemă cotidiană tot mai stresantă

Nu cred că este nimeni care să afirme că îi place că sforăie sau, și mai rău, că este încântat de sforăiturile partenerului de viață sau ale unui membru al familiei.

Adevărul este că sforăitul este deranjant, stresant, agasant, iar pentru mulți devine chiar o sursă de nemulțumire acută în cuplu și de anxietate permanentă în momentele în care relaxarea ar trebuie să se instaleze.

Sforăitul are mai multe cauze, unele genetice, altele induse (precum cele induse de ingestia de alcool în exces sau de fumat), însă dacă sursa acestuia este deviația de sept, există o veste bună și una proastă:

  • Vestea proastă este că dacă deviația de sept nu este tratată prin intermediul unei operații de rinoplastie, respirația va deveni tot mai problematică odată cu înaintarea în vârstă, se va instala apneea (pierderea controlului asupra respirației în timpul somnului), iar toți acești factori își vor pune tot mai mult amprenta pe psihicul celui afectat și a celor din jurul său
  • Vestea bună este că, spre deosebire de cei care sforăie, de pildă, din rațiuni genetice, cei care o fac din cauza deviației de sept pot scăpa ușor de această deformarea a nasului, obținând în același timp și o estetică mai plăcută a acestuia

 

Ce riști apelând la o operație de rinoplastie?

Când vine vorba de operații de tipul intervențiilor chirurgicale, primul nostru gând este, în mod normal, la complicații și riscuri.

O lege nescrisă din lumea medicilor spune că nu există intervenție chirurgicală, oricât de simplă, complet lipsită de riscuri.

Cu toate acestea, foarte obiectiv privit, trebuie să recunoaștem că o intervenție chirurgicală estetică de tipul rinoplastiei la nas este complet diferită de o operație pe cord deschis sau una pe creier.

Complexitatea e diferită, pregătirile sunt diferite, iar riscurile sunt, cu siguranță, aproape antagonice.

Dacă în cazul unei operații de rinoplastie, riscurile la care se supune pacientul sunt infecțiile sau sângerările care pot fi imediat tratate fără niciun pericol pentru pacient, cele pentru operațiile complicate sunt mult mai mari, până la riscul la viață în sine.

 

Cât costă o operație de rinoplastie?

Aproape nimic, dacă iei în considerare beneficiile fiziologice și psihologice, ale corectării deviației de sept și a eliminării problemelor de respirație.

Dar dacă vrei să știi un cost estimativ pentru rinoplastie, atunci aruncă un ochi pe drpanturu.ro, website-ului medicului estetician din București dr. Radu Panțuru.

Aici vei afla mai multe despre operația de rinoplastie în sine, precum și la ce te poți aștepta din punct de vedere pecuniar.

Mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *