Pernele ortopedice – utilizări și avantaje

Orice persoană care petrece mult timp stând pe scaun, în mașină, este imobilizată și stă multe ore pe zi în fotoliul rulant, sau care se află în perioada de recuperare în urma unei intervenții chirurgicale, își poate asigura confortul zilnic și o bună îngrijire folosind o perna ortopedica adevcată nevoilor sale.

Sunt mai multe direcții în care acționează pernele ortopedice, în funcție de caracterisitcile sale, de scopul pentru care au fost achiziționate, de materialele din care sunt confecționate, etc., cele mai importante fiind acestea:

  1.  Asigură confortul pe orice tip de scaun, indiferent că vorbim de cel din masina, de la birou, fotoliul de acasă sau, pentru persoanele imobilizate, scaunul cu rotile. O perna ortopedica fabricată din burete, spumă sau alte materiale moi, cu huse rezistente ușor lavabile, ajută la păstrarea unei poziții normale și corecte a coloanei vertebrale și diminueaza presiunea pe care greutatea corpului o exercita asupra șezutului. Pentru persoanele imobilizate și care folosesc fotoliul rulant, sunt perne ortopedice care au rolul de a atenua șocurile produse de deplasarea fotoliului rulant pe suprafețe cu denivelari.
  2. Au rol antiescara, fiind fabricate dintr-un burete special sau din spumă care lasă pielea pacientului să respire, prevenind astfel apariția escarelor.
  3. Atenuează sau fac să dispară imediat durerile de spate, datorită faptului că ajută la păstrarea unei poziții normale și corecte a coloanei vertebrale.
  4. O perna ortopedica cervicala poate fi extrem de utilă persoanelor care nu pot dormi din cauza durerilor de umeri sau de coloană. În plus, o perna cervicala ortopedica menține căile respiratorii deschise pe toată durata somnului, ducând la reducerea sforăitului și a apneei ușoare sau moderate.
  5. Pentru conducătorii auto, sau la birou, acasă, în timpul vizionarii TV etc o perna cervicala ortopedica elimină rapid durerile de spate, cervicale si lombare.

Există o mare varietate de perne ortopedice, cu utilizări din cele mai diverse, toate având însă același scop final, asigurarea confortului pacientului, prevenirea apariției unor boli specifice coloanei vertebrale datorate pozițiilor statice greșite pe o perioadă lungă de timp.

Fie că ai nevoie de o perna ortopedica cervicala sau pentru zona lombară, o pernă antidecubit sau antiescara, poți face o comandă la CatenaPasCuPas. Produsele comandate pe site se pot ridica gratis de la cea mai apropiată farmacie Catena sau pot fi trimise prin curier rapid la cele mai scăzute prețuri de pe piață.

One Reply to “Pernele ortopedice – utilizări și avantaje”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *