3 motive simple pentru care merită să investești în SEO

Oricine își crează un website aude cel puțin o dată că are nevoie de SEO pentru a se dezvolta. Lansarea în lumea mare a internetului trebuie, așadar, să fie însoțită și de optimizare pentru motoarele de căutare. Dar de ce este atât de important acest SEO și cum, anume, îți poate ajuta site-ul investiția pe care o presupune el?

Chiar dacă, aparent, internetul este plin de răspunsuri la aceste întrebări, atunci când ești hotărât să te informezi temeinic cu privire la SEO, multitudinea de rezultate pe care ți-o generează Google la o simplă căutare privind optimizarea site-urilor este atât de covârșitoare încât, mai degrabă, te bagă și mai tare în ceață.

Asta cu atât mai mult cu cât părerile încă sunt împărțite cu privire la acest subiect, existând multe voci care susțin chiar că SEO a murit. Nici pe departe, însă, ba dimpotrivă – SEO este mai viu ca niciodată și lucrează fără încetare la indexarea website-urilor de către motoarele de căutare și clasificarea lor pe diferite poziții în rezultatele afișate utilizatorilor.

Așadar, oricine are un site – fie că e de prezentare, dar mai ales dacă este vorba de o afacere online – ar trebui să ia în considerare investiția în SEO. Iată, concret, 3 motive simple, dar și foarte importante, pentru care acest lucru merită să fie făcut:

  1. Zilnic, Google procesează peste 3,5 miliarde de căutări

Potrivit ultimelor statistici, în fiecare secundă sunt efectuate peste 40 de mii de căutări pe Google, adică mai mult de 3,5 miliarde pe zi și circa 1,2 trilioane pe an.

Astfel, indiferent care este domeniul tău de activitate, mai mult ca sigur există un public interesat de ceea ce oferi și mulți dintre internauți ți-ar putea deveni clienți. Trebuie doar să te descopere. Și în niciun caz nu o vor face dacă site-ul tău este clasat pe pagina 10, să zicem, în Google.

  1. Nici măcar să apari pe prima pagină din Google nu mai e suficient. Bătaia se dă pe primele 3 poziții

Dacă până nu demult toată lumea se zbătea să ajungă în prima pagină de căutări din Google, acum acest lucru nu mai este îndeajuns pentru ca online-ul să-ți aducă profit afacerii. Iar asta pentru că prima pagină a motorului de căutare cuprinde 4 rezultate plătite și 10 organice, așadar afișează, în total, 14 site-uri la orice căutare a unui utilizator. De aceea, bătaia s-a mutat pe top 3 rezultate afișate.

În aceste condiții, gândește-te ce înseamnă să fii clasat pe o pagină îndepărtată.

  1. Optimizarea SEO aduce mai multă valoare unui site, iar acest lucru nu va fi remarcat doar de algoritmii Google, ci și de utilizatori

Orice îmbunătățire adusă site-ului tău va fi, într-adevăr, apreciată de Google și îți va aduce beneficii. Dar nu uita că, în cele din urmă, internetul este folosit de oameni iar Google depune tot acest efort de clasare al site-urilor tocmai ca să le livreze oamenilor cele mai relevante și mai bune rezultate, în funcție de căutările pe care ei le fac.

Astfel, dacă site-ul tău este suficient de bine optimizat încât să apară în primele rezultate ale căutărilor efectuate de utilizatori, cu siguranță și aceștia se vor bucura să primească ceva potrivit nevoilor pe care le au.

Așadar, iată doar 3 dintre cele mai simple motive pentru care merită să investești într-o campanie SEO. Ele, însă, sunt mult mai multe, iar dacă te-ai hotărât să-ți optimizezi site-ul, cel mai bine este să apelezi la o echipă de specialiști. Îți recomandăm agenția AdMarks, pe care o găsești pe admarks.ro, pentru efectuarea unei analize amănunțite asupra site-ului tău și identificarea celor mai bune instrumente SEO care ar trebui folosite pentru optimizarea acestuia.

 

2 Replies to “3 motive simple pentru care merită să investești în SEO”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *