Cum obții fișa medicală permis portarmă

În România legea este destul de drastică în ceea ce privește posibilitatea de a deține o armă. Persoanele fizice pot obține permis doar pentru arme neletale, cum ar fi pistol pe bila sau gaz pentru autoaparare sau pot obține un permis de colecționar.

Conform legii, toți deținătorii de arme și muniții, indiferent de calitatea acestora de persoane fizice sau juridice, deținătorii de arme letale, cum ar fi cadrele militarii, magistrați, demnitari, vânători, dar și cei care dețin arme neletale pentru autoapărare, instructori de pligon, tir sportiv, gestionar arme și muniții, armurier, colecționar, etc. au nevoie de permis portarmă.

Legea 295/2004 stipulează care sunt documentele necesare care trebuie depuse pentru a dovedi îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege pentru a avea dreptul de a purta și folosi arme. Printre acestea se numără și un certificat medical eliberat de o unitate sanitară specializată, din care să rezulte că solicitantul nu suferă de una din afecţiunile stabilite de Ministerul Sănătăţii care fac imposibilă autorizarea pentru a deţine sau, după caz, purta şi folosi arme şi muniţii letale, şi este apt să deţină astfel de arme şi muniţii.

Pentru obținerea permisului portarmă sau prelungirea acestuia este necesară eliberarea unei fișe medicale portarmă. Cea mai simplă și rapidă cale de a obține o fisa portarma este apelând la STANDARD MED, care deține autorizație pentru efectuarea de evaluări și avizări medicale în vederea eliberării certificatului medical tip pentru obținerea sau prelungirea permisului portarmă.

Avantajul principal este acela că la STANDARD MED se fac toate consultațiile necesare și se obține certificatul medical în aceeași zi, pacientul plecând de acolo cu fisa pentru permis auto completată.

Consultațiile necesare pentru obținerea certificatului medical pentru permisul portarmă sunt: medicină internă, ORL, oftalmologie, ortopedie/chirurgie, neurologie și psihiatrie, toate fiind disponibile la STANDARD MED în același interval orar.

Pentru prelungirea permisului portarmă sunt necesare consultații doar la specialitățile ORL, oftalmologie, neurologie și psihiatrie. Evaluarea psihologică, necesară atât pentru obținerea cât și pentru prelungirea permisului portarmă, se obține simultan cu examinările medicale, eliberându-se Avizul psihologic.

Valabilitatea fisei medicale portarmă este de 6 luni de la data eliberării ei, iar în termen de 5 ani de la obținerea permisului de portarmă acesta trebuie reînoit solicitându-se fisa medicala pentru reînoire permis portarmă, după procedura de mai sus.

2 Replies to “Cum obții fișa medicală permis portarmă”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *