Rucsacul de ieri si de azi – ce s-a schimbat, ce se poarta

Rucasul este la ora actuala un accesoriu pe cat de popular, pe atat de practic. Au redevenit o moda pe care o adopta tot mai adesea categorii extinse de persoane. Daca de regula te duce cu gandul la clasa de scolari sa spunem, mai nou, tinerii si chiar si adultii se declara fani ai rucsacurilor. Din randul femeilor, acestea il vad ca pe un inlocuitor de geanta in cel mai chic mod cu putinta.

Istoria rucsacului

Ceea ce avem astazi ca un popular accesoriu, in trecut a fost partea practica de carat. Sustinea foarte bine greutati, se purta pe umeri, astfel ca echilibrand maniera de carat a devenit un lucru util, redefinit odata cu anii. Adica pretentiile au inceput sa creasca pe masura utilizarii unui rucsac tot mai des. Cine ar fi crezut insa ca se va ajunge la nivelul la care este astazi clasa de rucsacuri?

Atestarile istorice arata ca despre ruscsac se vorbea inca din vremurile antice, atunci cand se utiliza mai des la caratul vantului. La baza, cuvantul este de origine germana, “rucksack”, insemnand, prin combinatia de cuvinte, spate si geanta. Adica, denumirea i s-a dat fix dupa modul de utilizare.

Rucsacul zilelor noastre

Dupa ani si ani de imbunatatiri, la ora actuala categoria de rucsacuri include o varietate de tipuri, atat in design cat si in materiale folosite. Este cu atat mai util cu cat se poate folosi atat in excursii, expeditii, la locul de munca, la carat sau pur si simplu din scop estetic. Din aceasta ultima categorie s-a dezvoltat si o latura fashion a acestor accesorii. Cele mai edificatoare exemple se refera la gama de rucsac dama.

Desigur, femeile sunt un spirit practic astfel ca un rucsac il vor folosi ca atare. Dar combinand utilitatea cu partea atractiva, rezulta un tip de rucsac ce poate inlocui o geanta. Este necesar pentru miile de lucruri personale de avut la indemana, insa nu se doreste a fi un banal aspect. Asadar, pretentiile de acest gen au rezultat in colectii pe piata de profil, cu rucsacuri care mai de care.

La ora actuala cea mai inalta clasa, calitativ vorbind, este cea a rucsacurilor din piele. Nu numai ca  sunt rezistente insa aduc si o nota de eleganta ce se preteaza a fi adoptata de fiecare femeie. Mai apoi, au si varietate de stiluri. Dispun de bretele specifice, pentru a fi purtate pe umeri, insa se adapteaza si cu purtatul la mana, prin bareta de care dispun. Sau cel putin astfel de modele sunt la ANNA CORI, un magazin cu articole din piele de cea mai inalta calitate.

De regula compartimentate, pot deveni un accesoriu indispensabil, avand in vedere ca se poarta atat de usor si in egala masura elegant, indiferent de ce vei pune in el. Asta daca alegi si ceva atractiv, desigur. Descopera culori vibrante si modele diverse in colectia ANNA CORI disponibila pe annacori.com. Unele atrag prin simplitate, prin mici detalii – spre exemplu franjurile. In orice caz, se doresc a fi parteneri de drum lung, oriunde vei merge, pentru zilele cand doresti sa fii chic, activa si in acelasi timp practica si feminina.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *