Cada de baie de la necesitate la moft

Renovarea băii presupune de cele mai multe ori și o cada baie nouă. Mai ales în apartamentele de bloc în care nu s-au făcut îmbunătățiri niciodată, vechile cazi de baie din fontă, extrem de grele și incomode trebuie neapărat schimbate. E drept că aceste cazi erau mult mai trainice și mai rezistente, păstrând o perioadă mai lungă de timp temeperatura apei de baie, dar totuși, uzura avansată nu le mai permite nici măcar renovarea lor, prin aplicarea unui nou strat de email. Mai ales acum, când ne putem cumpăra cazi de baie cu hidromasaj la preturi mici.

Ce fel de cadă se potrivește în casa sau apartamentul nostru?

Depinde de mai mulți factori, dintre care mai importanți sunt:

  1. Dimensiunea și forma băii. Într-o baie de bloc, foarte rar se poate amplasa o cada baie de colț cu dimensiuni generoase, dar asta nu înseamnă că nu se poate monta o cada de baie moderna. Pe Piastrelleshop.ro există o multitudine de modele de cazi de baie, dreptunghiulare sau asimetrice, cu mască frontală sau/și laterală, sau fără mască, de dimensiuni variabile, dintre care se poate găsi cea mai potrivită variantă.
  2. Capacitatea căzii de baie trebuie corelată și cu persoanele care locuiesc acolo, pentru a permite și celor de o înălțime apreciabilă să o poată folosi.
  3. Existența sau nu a unei a doua băi, în care să fie amplasată o cabină de duș, dictează necesitatea de a pune la cada de baie un paravan  și o baterie cu duș, pentru a putea și folosită și în acest scop. Există paravane speciale formate dintr-o parte fixă şi una mobilă care se rabatează în interiorul căzii.
  4. Bugetul este și el un factor important când ne alegem o cada de baie moderna. Criteriul pret cazi de baie este bine de luat în considerare, atunci când ne dorim, de exemplu, o cadă cu hidromasaj. Astfel de cazi baie pot ajunge la prețuri mari și de multe ori este o investiție inutilă, mai mult un moft decât o necesitate. Tot un moft pot fi considerate și acele cazi baie de mijloc, cu decorațiuni speciale și finisaje din aur, argint sau bronz. Acestea au prețuri imense, total disproporționate cu utilitatea lor.

O cadă de baie rezistentă și modernă este cu siguranță extrem de utilă pentru orice familie, mai ales pentru cele care au copii. Pentru familiile tinere, fără copii, o cabină de duș poate înlocui cu succes clasica cada baie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *