Gabriel Comanescu și forajul marin în Marea Neagră

Unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din România, bine poziționat încă din 2009 în Top 500 realizat de Forbes pentru categoria “Miliardari romani” dar și în in Top 300 al Revistei Capital, unde ocupa locul 6, este Gabriel Comanescu. Cu o vastă experiență în domeniul extracției petrolului și a gazelor naturale, deține din 2003 Grup Servicii Petroliere cu sediul in Constanta. Ulterior, în anul 2005, înființează Grupul Upetrom, un grup integrat de companii cu activități de foraj și construcție offshore, servicii de intervenție în puțuri, construcții hidrotehnice, instruire, inginerie, transport maritim, producție de echipamente petroliere, cu un număr impresionant de angajați – peste 3000. In prezent, Gabriel Comanescu este proprietarul GSP Holding (fostul grup Upetrom) si președinte CEO al Grup Servicii Petroliere.

Toate proiectele demarate de-a lungul timpului de Upetrom și GPS, sub conducerea lui Gabriel Valentin Comanescu, s-au derulat cu responsabilitatea față de mediu, dovadă stând și premiul pentru capacitatea de reacție la poluarea cu hidrocarburi din Marea Neagra, de-a lungul fontierei Uniunii Europene, acordat de Agentia Europeană pentru Siguranta Maritima (EMSA). Distincțiile și premiile primite nu se rezumă doar la cel de mai sus, eforturile făcute pentru protejarea mediului conducând de-a lungul timpului la obținerea unui număr mare de astfel de recunoașteri.

GPS și Gabriel Valentin Comanescu au avut grijă nu numai de mediul înconjurător ci s-au preocupat și de proprii angajați și de comunitățile locale cu care au încheat parteneriate de succes care s-au concretizat într-o implicare activă în domenii precum sănătatea, educația sau sportul.

Recent, Black Sea Oil & Gas SRL a contractat cu platforma de foraj de tip cantilever “GSP Uranus”, forajul a două sonde de explorare în ape cu adâncimea până la 100 de metri, programat să înceapă în trim. IV 2017. Serviciile auxiliare de transport aerian, logistică şi nave de servicii offshore care vor susţine operaţiunile de foraj au fost contractate tot de la GSP. Și aceasta demonstrează competența, experiența și capacitatea tehnică a firmelor lui Gabriel Comanescu, capabile să câștige licitații importante în domeniul extracției petrolului si gazelor naturale și a altor servicii petroliere.

Sperăm că depozitele de gaze naturale descoperite recent în Marea Neagră să aducă mai multă bunăstare tuturor românilor.

One Reply to “Gabriel Comanescu și forajul marin în Marea Neagră”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *