Mai bine sa-ti cumperi un alcooltester decat sa platesti amenzi!

Niciun politist de la Circulatie nu trebuie sa-si cumpere un alcooltester, pentru ca au grija sefii sa-l doteze cu un astfel de aparat cand il trimit in misiune. Dar unui automobilist nu-i strica sa-si faca un etilotest in anumite ocazii – adica atunci cand s-a intalnit cu prietenii si „a luat una mica”. Oricat de mic o fi shot-ul de tequilla (sau de absint, daca va place mai mult), se poate dovedi destul de mare atunci cand sunteti „trasi pe dreapta” de catre „baietii cu caschete si uniforme albastre” care va vor face mai intai un alcooltest (cu ce au ei in dotare), iar apoi vor scoate din buzunar chitantierul. Dupa care o sa va „sufle” o suma de bani – care, de obicei, numai mica nu e.

Si stati, ca asta nu e totul! Nu uitati ca pe lumea asta mai sunt si zile cu ghinion…

In caz de accident, chiar daca e vina celuilalt sofer (unul din cei care se incadreaza in categoria „atentie, bizon sofeaza”, vorba lui Artanu’ de la Timpuri Noi si, avand el un stil foarte agresiv de conducere, de parca se crede personaj de film american, si  nu a avut el chef sa va acorde prioritatea), tot dumneavoastra veti fi considerat vinovat.

Din fericire, e mai usor sa previi decat sa combati – adica sa te lupti in instanta, chestie care consuma timp, bani si, nu in ultimul rand, nervi. In acest caz, „a preveni” inseamna sa va cumparati dumneavoastra propriul alcooltester si, dupa o bauta cu prietenii, sa-l folositi. Cel mai bine e sa-l folositi la modul ultrapreventiv, adica atunci cand, dupa ce ati consumat alcool, NU trebuie sa va urcati la volan. In felul acesta va puteti testa reactia organismului la alcool – veti afla astfel cat de repede il metabolizati. Pentru ca nu toata lumea isi revine la fel de repede dupa o bauta – de obicei, cei care au o masa corporala mai mare „tin la tavaleala” ceva mai mult decat cei cu o „greutate de jocheu”. E asa, o chestiune de rapoarte si proportii – sau, daca vreti, de procente…

Iar acum, in loc de incheiere, doriti probabil sa stiti de unde puteti achizitiona un alcooltester. E simplu: de la magazine specializate precum Comenzi.ro!

One Reply to “Mai bine sa-ti cumperi un alcooltester decat sa platesti amenzi!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *