Chec aperitiv din albușuri

Întotdeauna rămân alimente care nu mai au utilitate în bucătărie sau sunt în cantități prea mici pentru a fi gătite sau mâncate separat. Așa se întâmplă cu albușurile când facem maioneză sau cozonaci. Dar și cu alte alimente rămase de la prepararea altor rețete. Din astfel de ”resturi” se pot găti rețete super drăguțe, la care nu rezistă nimeni, nici copii, nici adulți. În această categorie se încadrează și acest chec aperitiv. Nici măcar nu are o rețetă foarte precisă, totul depinde de ce anume vrem noi să folosim. În plus, rețeta este foarte simplă, nu rezultă nici multe vase murdare, se face repede și ușor.

Pentru checul din imagini eu am folosit:

5 albușuri

1 gălbenuș (doar pentru un pic de culoare, rețeta este în mod normal doar din albușuri)

1 lingură ulei de măsline

2 linguri cu vârf de făină

1 lingură mare de smântână (poate fi înlocuită cu iaurt grecesc)

telemea

cașcaval

sare, piper, cimbru

foi de ceapă verde

ardei gras roșu

măsline.

Am bătut albușurile spumă cu sarea, am adăuat la urmă piperul și cimbrul. Am amestecat gălbenușul cu uleiul și smântâna și am încorporat ușor în albușuri, alternativ cu câte o lingură de făină. Am mărunțit telemeaua și am ras bucățica de cașcaval și am adăugat peste albușuri apoi ardeiul, ceapa și măslinele tăiate grosier. Am amestecat ușor și am turnat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am copt în cuptorul încins la 170 grade timp de cca. 40 minute.

Sigur că se pot adăuga și preparate din carne, dar eu nu am avut în casă, pentru că, de regulă, nu consumăm astfel de alimente decât accidental.

Mi-ar fi trebuit o tavă mai mică pentru a da înălțime checului meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *