Utilizările moderne ale sticlei

Sticla a fost utilizată încă din timpuri îndepărtate la fabricarea unei multitudini de obiecte necesare existenței umane. De la banalul pahar, până la nelipsitele ferestre sticla, a evoluat foarte mult datorită tehnologiilor din ce în ce mai sofisticate, care permit în ziua de astăzi utilizări mult diversificate. Noile tehnologii de tăiere, prelucrare și găurire a sticlei, printarea ceramică, emailarea sau serigrafierea acesteia, laminarea, securizarea termică, curbarea și multe altele, aduc un plus de valoare sticlei și posibilități de utilizare aproape infinite.

Astfel, firme specializate precum Glas Expert se adresează astăzi atât consumatorilor casnici cât și industriali, fiind capabili să dea sticlei aplicații uneori chiar neașteptate. La capitolul construcții, sticla poate fi utilizată la aproape orice: pardoseli, trepte și scări, balustrade, uși de toate felurile: batante, glisante, tip armonică, automate și rotative, pereți din sticlă securizată, copertine, mobilier, corpuri de iluminat, oglinzi simple sau cu display-uri încorporate, dar și binecunoscutele vitrine sticla.

Xglas vine cu soluții tehnice pentru orice solicitare, fie că este vorba de sticlă rezistentă la foc și temperatură, de sticlă iluminată LED, sau de vitrine pentru magazine atât pentru interior cât și pentru exterior. Vitrinele de interior pot si realizate după soluții clasice sau implică o sticlă specială, pe suport ultraclear ( low-iron) sau serigrafiată, cu feronerie specială, profile din inox sau vopsite în câmp electrostatic.

Ușile montate la exterior trebuie să fie prevăzute cu unul dintre cele două sisteme speciale de exterior: BTS 75 sau BTS 80, această ultimă variantă fiind cea mai rezistentă la forța vântului și la acțiunea distructivă a ploilor și zăpezilor.

Soluțiile tehnice pentru vitrinele de exterior sunt variate în ceea ce privește materialele alese, feroneria și sigilarea. Cel mai important rol îl are tipul foliei de laminare – această folie trebuie să fie rezistentă la acțiunile razelor UV, pentru a proteja de decolorare obiectele sau articolele expuse în vitrină.

Despre printul cu cerneală ceramică pe sticlă, a fost aproape imposibil să înțeleg cum se poate realiza asta. Ei bine, am aflat de pe blogul Glas Expert că acesta se face cu ajutorul unei imprimante uriașe, extrem de performantă, cu o rezoluție mult peste cea cu care suntem noi obișnuiți, iar rezultatul printării este nu numai extrem de atrăgător ci și foarte rezistent.

Să folosim sticla și să ne folosim de experții în domeniu care ne pot da soluțiile tehnice cele mai bune.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *