Astazi am luat lectii de la elevul meu

Ma gandesc acum, dupa ce Badiceanu, un adolescent dragut de la a IX-a profesional mi-a predat frumos o lectie de viata ca lipsa timpului sau nestiinta noastra in abordarea celor din jur ne impiedica sa ii cunoastem pe deplin pe oamenii minunati din jurul nostru.

Cum s-a intamplat? Au chiulit toti astazi, mai ales fiindca se apropie vacanta, cu exceptia lui. L-am gasit cuminte in clasa, mi s-a spus de la inceput ca este foarte bolnav si l-am protejat cat am putut.

-Ma bucur ca ai ramas, ii spun deschis! Astazi vrei sa-mi povestesti depre tine?

-Trebuia sa raman, doamna, fiindca eu iau niste banuti (bursa) si trebuie sa ii merit! Iau tratament, doamna, si nu au mai aparut crizele. Unii imi dau sperante ca dupa cinci ani ma voi face bine, dar eu stiu ca boala mea este permanenta.

Este un tanar bun, politicos si ascultator pe care suferinta nu l-a inrait. L-am citit din prima zi ca este bolnav dupa tremuratul mainilor, nu trebuia sa mi se spuna.

-Eu nu vreau masina si nu vreau permis, imi spune convins! Nu vreau sa-i pun in pericol si pe ceilalti. Daca fac o criza si intru in oameni nevinovati? Si sa stiti ca nu am fost de la inceput asa. Am fost un copil sanatos pana in clasa a VII-a. Atunci m-a gasit mama cazut in camera mea si s-a straduit sarmana cu mine sa ma urce in pat, apoi a chemat salvarea…

“A fost un copil sanatos pana la 14 ani, apoi boala a venit pe neasteptate, intr-o clipa. Daca sunt atat de bolnavi copiii, dar eu nu ma pot imbolnavi subit? Calatoresc zilnic cu doua mijloace de transport pe o distanta de 30 de kilometri, se circula intr-un ritm infernal si aman sa-mi fac Ovb Romania asigurari de viata!

Cate nu mi se pot intampla: un accident, o imbolnavire grava si ajung o povara pentru familia mea.”

-De ce ati ramas pe ganduri, doamna? Stiti ai mei sunt despartiti si mama a venit cu mine prin spitale si tot ea cheltuieste mereu. Creste doua-trei vaci si vitei, sa aiba bani pentru mine.

Asa am constientizat ca orice intarziere imi poate fi fatala la stilul de viata activ pe care il am. Vad la stiri un sofer extenuat care adoarme la volan si intra frontal in cel care vine din sensul opus, inchid ochii si rostesc in gand o rugaciune de multumire. Ma aflam in microbuz, in drum catre Bucuresti, cand m-au sunat ai mei sa ma intrebe daca sunt bine fiind ingrijorati de faptul ca au dat la stiri un accident cu morti pe aceeasi ruta.

Cu asigurarea de viata nu este de glumit fiindca este utila si in cazul pierderii capacitatii de munca in urma unui accident grav si pe timpul spitalizarii.

Priviti oamenii din jur care au probleme si puneti-va la punct cat inca mai este timp! O asigurarea de viata, de sanatate sau a veniturilor intermediata de o societate cu vechime, renume si experienta nu strica nimanui!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *