Muncitorul strain cu spirit salvator

Aveam nevoie de un muncitor strain care sa curete piscinele strandului. Am recurs la acesta strategie din cauza ”muncitorilor fantoma” din Romania. Veneau la interviu, dadeau proba de lucru, negociam salariul si se aratau multumiti de bonusuri, apoi dispareau fara urma. Nu ne anuntau si ne ocupam pe rand de curatarea piscinelor fiindca aveam una pentru copii si alta pentru adulti, in care copiii erau primiti numai daca erau insotiti de parintii lor, dar si piscina rezervata petrecerilor (aniversari atipice, botezuri, nunti).
Jordanriver.eu a fost colacul nostru da salvare, mai ales cand am auzit ca ei ne pot aduce un filipinez care sa se ocupe de piscine si sa nu mai plece.
Comunicarea cu ei a decurs cat se poate de onest. Dupa ce am descris postul si am precizat salariul, conditiile de cazare si bonusurile, ne-am spus ca muncitorul strain va sosi peste trei luni. Angajarea era legala, de vize ocupandu-se ei. Nu era adus orice muncitor strain la strandul nostru cu pretentii, fiindca trecea prin filtrul testarilor in centru de recrutare din Filipine si i se cerceta in amanuntime dosarul personal.
Cu siguranta ca daca am fi angajat pe cineva din Romania nu l-am fi verificat atat de mult, cum a fost muncitorul strain pe care l-am primit.
Firmele de recrutare si-au indeplinit 100% misiunea, atat fata de noi, cat si fata de el. Muncitorul filipinez este foarte iute si organizat si curata temeinic piscinele fiind de o constiinciozitate exemplara. Adesea gaseste seara, tarziu, cand strandul se inchide, iar el face curatenie, portofele cu acte si bani sau carduri, bijuterii. Nimic nu opreste pentru sine si datorita lui strandul nostru a devenit cel mai cinstit loc din oras.
Aici fiecare persoana gaseste ceea ce pierde sau uita din intamplare.
Uneori ne este si mila de el si il privim cu duiosie cat de dedicat este. Chiar si in timpul liber da cu matura, ia o hartie de pe nisip, simte nevoia sa fie util.
Interventia sa cea mai importanta a fost insa cand o mama a venit cu o fetita de 3 ani la piscina si profitad de un moment de neatentie al mamei s-a aruncat in piscina pentru adulti.
Muncitorul nostru era imbracat la patru ace fiind in afara programului si se pregatea sa mearga la o cina festiva cu conationalii sai. El a fost singurul care a observat totul si s-a aruncat in apa cu costumul cel bun, camasa din matase si pantofii din piele.
Datorita lui, astazi fetita traieste si ii este cea mai buna prietena.
Muncitorul strain nu a mai plecat de la noi de 5 ani. Ne-am extins cu cai, cerbi, miei si reni pe care ii punem iarna la sanii, cu ponei pe care pot incaleca mereu copiii, dar si pisicute si catelusi cu care micutii se pot juca.
Jordanriver.eu a avut mana buna, fiindca muncitori ca filipinezii mai rar. Sunt iuti ca valurile, statornici ca stancile, loiali si harnici ca albinele. La nevoie sunt gata sa isi dea viata cand vreun roman se afla in pericol.
De cate ori vad filipinezi in Romania imi dau seama cine a mediat aducerea si stiu cat de buni sunt la locul de munca pentru care au fost adusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *