Planuri și iar planuri

Articolele mele din ultime vreme s-au axat tot mai mult pe zona gastronomică, rețetele de pâine fiind în mod evident preferatele mele. Am postat rețete de pâine albă, neagră, graham, de secară, cu măsline, cu roșii, cu bere neagră și multe altele. Toate au fost mai întâi preparate de mine și gustate de toată familia, pentru a primi verdictul final.

Singurul lucru pe care nu l-am făcut până acum este acela de a prepara maia pentru pâinile mele. Nu știu de ce nu m-am decis încă să fac asta, poate din lipsă de timp, poate pentru a nu avea o grijă în plus, aceea de a hrăni maiaua la termenul cuvenit, sau chiar și dintr-un pic de comoditate. E mai ușor să cumperi un cub de drojdie de la supermarket 🙂

Tot pentru a spori calitatea pâinilor mele aș mai avea nevoie de niște accesorii, aparent banale, dar în realitate destul de complicat de procurat și chiar costisitoare. Banetoanele ar fi unele dintre acestea. Am găsit la mall, la un magazin specializat, dar erau cam scumpe, între 60 și 80 lei bucata. Poate nu pare mult, dar pentru un coș în care să pui pâinea la crescut cam este. Acesta este cel rotund, existând și banetoane ovale pentru a de forma de franzela pâinițelor noastre.

Mai complicat va fi să găsesc o piatră de copt pâinea. Aceasta fiind a doua pe lista mea de must have. Am încercat multe modalități de a coace pâinea. În tavă de cozonac, în vasul roman, în oală cu capac, în tava de la aragaz, etc. Niciuna nu m-a satisfăcut în totalitate. În tava de aragaz pâine se ardea pe fund, în vasul roman rămânea crudă în partea inferioară, plus faptul că nu puteam să dau temperatura la maxim (250 grade) pentru că vasul roman nu suportă mai mult de 230.

După ceva căutări am găsit la emag o astfel de piatra de copt. Și nu e exagerat de scumpă, în schimb e foarte grea având 5 kile jumate 🙂 Este ideală nu numai pentru pâine ci și pentru pizza și alte preparate asemănătoare.

Mai există și alte ustensile care mi-ar folosi în bucătărie și pe care, probabil, le voi cumpăra. Dar ceea ce visez eu este de fapt o mica brutarie în care să fac doar pâine din ingrediente 100% naturale, care să nu fie doar foarte gustoasă ci și sănătoasă cât cuprinde. Dacă nu o să am bani o să găsesc o solutie de finantare convenabila. Important e să fie ușor de accesat și să primesc banii repede fără costuri mari. Sunt planuri mărețe, dar nu se știe, poate într-o zi….

Oricine poate visa să facă ceea ce îi place și să și câștige ceva bani din asta, dar pentru asta trebuie să faci rost de banii de care ai nevoie la început. Și nu e chiar așa de greu, de când există monily.ro.

One Reply to “Planuri și iar planuri”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *