Am pierdut postul fiindca nu stiu germana

Competitia pentru resurse este serioasa, de aceea ar trebui sa investim mai mult in ea. In Romania am fost intotdeauna evaluata ca o infirmiera foarte buna fiindca demonstrez pregatire profesionala exceptionala atat practic, cat si teoretic. Stiu sa ingrijesc diferentiat bolnavii, in functie de afectiunile acestora si mai ales sa le ofer suport psihologic.
Candva cochetasem si cu limba germana, de aceea m-am hotarat sa ma prezint la centrul de recrutare infirmiera pentru Germania si sa obtin sigur postul. Aveam nevoie de castigarea testarii sa imi recapat increderea in mine. Din cauza inchiderii azilului de batrani la care lucrasem, fusesem data in somaj.
M-am prezentat sigura pe mine, cu mai multe colege de la azil si toate ma prezentau ca fiind favorita, dar inevitabilul s-a produs. Am picat testul la limba germana si l-au trecut colege pe care eu le consideram mai slab pregatite. Nici nu va imaginati cat d emult m-a durut dureroasa infrangere, mai ales ca ma dusesem la sigur, iar colegele ma declarasera castigatoare cu punctaj maxim inainte de a iesi de la interviu.
Cursuri germana scrie pe mine, am spus cu multa suparare in glas la iesire!
Acasa am plans mult fiindca infrangerea mi-a zdrobit sufletul. Fiica me atrebuia sa isi dea licenta anul viitor si avea nevoie de multi bani pentru pregatirea lucrarii, plus taxele de admitere la masterat. Toti vorbitorii buni de limba germana din oras mi-au recomandat cursurile organizate de Ilsc.ro deoarece:
-au cei mai buni profesori, cu pregatire si cursuri de formare la nivel international
-cursurile pot fi platite si in rate, cu toate ca preturile sunt accesibile
-materialele didactice si metodele sunt de calitate premium, cursantul fiind monitorizat si consiliat de la incriere, pana la finalizarea cursurilor
-se pot face si inscrieri rapide si cursuri intensive pentru cei care au nevoie sa invete urgent imba germana
-grupele de cursanti sunt relativ mici, profesorul putandu-se ocupa de fiecare in parte
-se organizeaza si cursuri individuale, in care in centru atentiei se afla cursantul, iar acesta este provocat sa dialogheze cu porfesorul pe situatii concrete de viata. Pretul a doua sedinte pe saptamana fiind de 70 de lei +TVA. Eu as fi vrut sa fac parte din aceeasi grupa cu o colega la fel de bine pregatita profesional ca infirmiera ca mine, dar care picase de asemenea testul la limba germana. De pe site am aflat ca exista posibilitatea organizarii unor grupe de 2 persoane, pretul fiind de 50 de lei+TVA.
-orele de munca, de activitate didactica intensa sunt urmate de doritele pauze de cafea.
In prezent, sunt infirmiera la un spital mare din Germania, iar fiica mea isi va sustine in curand doctoratul, In prezent, suntem cazate impreuna in tara care ”ne-a adoptat”, fiindca pe langa loc de munca si cazare decenta, mi-a oferit si bursa de studii consistenta pentru fiica mea, care urmeaza o forma de invatamant. Abia aici am aflat acesta regula si sunt d emii de ori multumita ca esecul m-a ambitionat si ca m-am inscris la cursuri de limba germana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *