Cum se oferă florile

Aparent, totul este foarte simplu. Cumperi buchete de flori de la florărie și le dai persoanei care este sărbătorită, sau căreia vrei să-i faci o bucurie. Ei bine, nu e chiar așa de simplu. Există reguli nescrise, a căror nerespectare poate să deranjeze pe cel care trebuie să primească florile, mai ales dacă acesta este bine informat și cunoaște ”codul bunelor maniere”.

Care sunt principalele reguli pe care trebuie să le respecți când dăruiești buchete cu flori?

1. Florile se oferă fără ambalaj. Oricât de strălucitor ar fi acesta, el trebuie dat jos, iar florile oferite doar legate cu o panglică delicată. Totodată, cozile florilor trebuie să fie îndreptate în jos.

2. Florile oferite trebuie să fie neapărat naturale. Florile artificiale sunt de prost gust, oricât ar fi de bine lucrate și oricât de bine ar imita floarea naturală. Dacă nu cunoști foarte bine gusturile celui sau celei care le va primi, alege flori mai mici, delicate și suav parfumate. Florile foarte mari, cu miros puternic, s-ar putea să nu fie pe gustul tuturor.

3. Grijă mare la numărul de flori. Obiceiul de a oferi doar la înmormântări un număr par de flori nu trebuie sub nicio formă încălcat. În afară de aceasta, cu cât sentimentele sunt mai puternice cu atât numărul de flori va fi mai mare și vei oferi buchete de flori impresionante, cu 19, 25 sau chiar 57 de trandafiri roșii, care vor spune povestea iubirii tale. Vezi aici buchete de flori pentru orice ocazie.

4. Când trimiți buchete de flori online prin curier, întotdeauna trebuie să le însoțești de un mesaj, care să îți dezvăluie identitatea dar și sentimentele sau emoțiile pe care vrei să le transmiți.

5. Dacă te duci la o aniversare sau la o nuntă cu un cadou, este obligatoriu să oferi în același timp și buchete cu flori. La fel și soției sau iubitei tale. În orice situație când îi dăruiești ceva trebuie să ai grijă să nu uiți de flori.

6. În general, cel puțin la noi în țară, nu se oferă buchete de flori bărbaților. Dar cred că pot fi situații în care și bărbații pot primi flori, chiar dacă buchetele respective nu sunt la fel de bogat colorate și parfumate. Florile monocrome, mai sobre, sunt cele mai potrivite pentru a fi oferite bărbaților, și ei se vor bucura la fel de mult pentru surpriza făcută.

2 Replies to “Cum se oferă florile”

  1. Nu se oferă flori bărbaților? Atunci Cătălin Botezatu de ce era cu un braț de flori pe Magheru ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *