7 sfaturi utile atunci când îți cumperi baterii auto

Acumulatorul auto reprezintă unul dintre elementele de care ar trebui să ne îngrijim corespunzător pentru a ne asigura că mașina funcționează optim. Dacă te afli în căutarea unei noi baterii auto pentru că cea veche te-a lăsat cu ochii în soare mai ceva ca fosta prietenă, atunci ia în considerare câteva sfaturi înainte să te grăbești să achiziționezi un nou acumulator. Va trebui să ții cont de o mulțime de factori – de la alegerea brandului de acumulatori, până la alegerea magazinului de baterii auto. Iată ce ar trebui să ai în vedere:

  1. Pune preț pe calitate!

Altfel spus, alege o baterie auto de calitate care să întrunească toate condițiile necesare. Optează pentru un acumulator care să fie accesibil ca preț, dar ține cont și de atributele calității, altfel vei întâmpina anumite probleme care vor genera automat costuri suplimentare.

  1. Ține cont de caracteristicile bateriei auto!

Atunci când cumperi un acumulator nou va trebui să ai în vedere caracteristicile și specificațiile tehnice pentru a face alegerea corectă. Altfel spus, consultă manualul tehnic al mașinii și ține cont de recomandările producătorului. Așadar, va trebui avem în vedere dimensiunile bateriei (înălțime, lățime, lungime), tipul de bornă, compatibilitatea, amperajul și polarizarea.

  1. Alege un magazin de baterii auto cu oferte avantajoase!

În ultimii ani, eCommerce-ul a evoluat destul de mult, astfel că, există mai multe opțiuni la care pot apela conducătorii auto care se află în căutarea unui nou acumulator auto. Unul dintre magazinele online care comercializează baterii auto la domiciliu este Sorgeti. În plus, poți beneficia de servicii gratuite de transport, montaj și verificare tehnică a acumulatorilor auto în oricare dintre orașele: București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Ploiești, Târgoviște și Timișoara.

  1. Nu cumpăra baterii second-hand!

Oricât de tentant ar fi să achiziționezi acumulatori auto la mâna a doua, cel mai bine ar fi să eviți această variantă. O baterie second-hand va fi deja uzată așa că durata de funcționare va fi mult mai mică în comparație cu una nou-nouță. La ora actuală, pe piața de profil, există suficient de multe oferte astfel încât să poți achiziționa baterii auto la preț avantajos.

  1. Ai grijă la montajul bateriei auto!

Se pare că una dintre cele mai frecvente cauze care duce la defectarea bateriei auto este montajul incorect. Din acest motiv, este indicat ca după ce achiziționezi acumulatorul să ții cont de instrucțiunile de instalare sau bineînțeles să recurgi la servicii profesionale de montaj.

  1. Îngrijește bateria corespunzător!

Pentru a prelungi durata de întreținere a bateriei auto indicat ar fi să acorzi o atenție sporită procesului de întreținere a acumulatorului. În acest fel, vei reuși să menții bateria într-o stare optimă de funcționare cât mai mult timp. De regulă, bateriile au o durată de viață de până la aproximativ 5 ani în condiții normale de utilizare.

  1. Verifică tensiunea bateriei auto!

Pentru a te asigura că acumulatorul funcționează în parametri normali, ar fi indicat să verifici de două ori pe lună valoarea tensiunii. (De regulă, aceasta ar trebui să fie minim 12,5 volți). În caz contrar, se recomandă să o încarci timp de 2-3 ore cu un redresor. Specialiștii recomandă să măsori tensiune după un anumit interval de timp – minim o oră de la oprirea redresorului, sau a motorului deoarece numai după această perioadă se va stabiliza tensiunea de pe baterie.

One Reply to “7 sfaturi utile atunci când îți cumperi baterii auto”

  1. Nu am verificat bateria originala montata din fabrica de cand am cumparat masina in 2013 … sincer nu am avut probleme cu ea si nici nu am habar cum sa o montez. .. desigur ca trebuie sa mergi la un atelier autorizat , chiar daca dai bani mai multi merita sa nu ai probleme. Cand am luat masina, Toyota, cei de la reprezentanta mi-au spus ca timp de 10 ani am garantie pe baterie si ca nu va fi nevoie nici sa o incarc vreodata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *