Cursuri de actorie pentru copii

Copii, tineri sau adulți, cu toții jucăm în fiecare zi diferite roluri pe care le considerăm potrivte pentru experiențele din viața noastră. De cele mai multe ori nu suntem conștienți de acest lucru, dar faptul că nu ne putem arăta mereu exact așa cum suntem, nu e un lucru chiar atât de grav, ci un mod de a putea conviețui unii cu alții.

În funcție de cât de bine ne jucăm micile roluri avem unele realizări sau câteodată chiar insuccese. Pentru aceasta învățăm de mici să spunem ceea ce trebuie, să ne reprimăm anumite emoții negative vis-a-vis de cei din jur, să performăm în fața colegilor de școală și a profesorilor.

Nu toți copiii sunt la fel de talentați în acest sens. Unii au nativ dispoziția și înclinația de a se manifesta liber și deschis în fața celorlalți, alții sunt mai emotivi, mai reținuți, fără expresivitate și nu au abilitatea de a vorbi în fața unui public. Pentru toți copii, există acum posibilitatea imbunătățirii abilităților de socializare cu ajutorul unor cursuri de actorie pentru copii.

Cu ce îi poate ajuta pe copii un curs de actorie?

Creșterea încrederii în sine. Nimic nu este mai important decât căpătarea de către un copil a încrederii că este capabil și că poate face tot ceea ce dorește. Interpretarea corecta a rolurilor, aplauzele publicului îi vor da micului actor convingerea că este valoros și important.

Îmbunătățirea memoriei. Învățarea rolurilor pentru piesele ce vor fi jucate îl ajută pe copil să își exerseze și dezvolte memoria, atenția și gândirea.

Abilitatea de a vorbi în public. Sunt mulți adulți care au trac dacă sunt obligați să țină un speach în fața unui public. Aceasta poate fi o piedică importantă în construirea unei cariere. Un copil care a făcut de mic cursuri de actorie nu va avea niciodată această problemă la școală sau în viața profesională.

Obținerea de rezultate mai bune la școală. Principalul beneficiu al unui curs de actorie este unul pe termen scurt și anume îmbunătățirea performanțelor școlare. Nu toți copiii trebuie să devină actori, dar pot deveni, cu ajutorul lecțiilor de actorie, cea mai bună variantă a lor.

Pentru bucureșteni există Scoala de Muzica si Teatru Bravissimo Art School, care oferă posibilitaea fiecărui copil să participe la cursuri de actorie, o data pe saptamana pe o durată de 90 de minute.

Încearcă și tu să-ți duci copilul la cursuri de actorie și ai să te convingi repede de toate beneficiile unei astfel de experiențe deosebite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *