Avantajele bicicletei eliptice

Sedentarismul este cauza principală a nivelului scăzut al sănătății oamenilor cu un stil de viață modern. Stresul îl concurează cu succes, ambele fiind cauza majorității bolilor din ziua de astăzi. Sportul sau mișcarea în interior sau în aer liber sunt antidotul perfect pentu a combate efectele ambelor cauze principale care conduc la îmbolnăvire.

Cum vremea de afară nu permite practicarea cu regularitate a unor activități sportive în aer liber, o soluție practică este achiziționarea unei biciclete eliptice, care poate fi folosită pe parcursul întregului an.

Avantajele utilizării unei biciclete eliptice sunt:

  1. Este un aparat fitness fără impact sau cu impact foarte redus. Ce înseamnă acest lucru? În momentul alergării se produce o undă de şoc care se transmite de la gleznă până în zona cervicală unde se resimte destul de puternic, mai ales în cazul celor cu articulaţiile slăbite. În cazul bicicletei eliptice care are roata cu o greutate de minimum 3 kg, pedalarea este fluidă și confortabilă, cu un impact chiar mai redus decât al mersului pe jos. În special persoanele cu probleme la genunchi pot folosi fără riscuri acest model de aparat fitness.
  2. Bicicleta eliptică ajută la exersarea unei categorii mai largi de mușchi față de bicicletele staționare. În afară de musculatura picioarelor, bicicleta eliptică pune la treabă și mușchii abdominali precum și musculatura spatelui și a brațelor. Astfel, putem considera bicicleta eliptică ca un aparat fitness complet, care lucrează mare parte din musculatură, ajutând la slăbire și tonifiere.
  3. Există modele diferite, în funcție de țelul propus:

Pentru menținerea în formă sau pentru a relua activitatea sportivă după o pauză este indicată utilizarea unui model pentru utilizare ocazională, ușor de utilizat și care dispune de reglaje manuale și programe simple care îți vor furniza indicatori de bază, esențiali pentru nivel începător.

Pentru slăbire și tonifiere sunt indicate modele pentru utilizare consecventă, care dispun de programe variate și monitorizarea mai multor indicatori importanți: calorii arse, distanță parcursă, timp, viteză, frecvență cardiacă. Ideale sunt modelele cu centură cardio inclusă. Aceste modele dispun de mai multe tipuri de reglaje, pentru o adaptare mai bună la conformația individuală: la nivelul ghidonului, la nivelul pedalelor. Reglare în funcție de preferințe: în față, în spate, la mijloc sau mai îndepărtat de ghidon.

Pentru dezvoltarea rezistenței și a performanțelor este necesar un model de bicicletă eliptică pentru utilizare intensivă, care propun o asistență mai intensivă a practicii, prin programe și mai variate, prin urmărirea frecvenței cardiace și programe de coaching.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *