Cum alegi un ceas cadou

Un ceas nu este doar un mecanism care arată ora exactă, ci este un obiect elegant, chiar o bijuterie, care aduce rafinament, dacă este bine ales, în funcție de stilul persoanei care îl poartă. Ceasul poate fi și un cadou perfect, mai ales pentru un bărbat, fiind deja știut că este destul de dificil să găsești un cadou potrivit pentru persoanele de sex masculin.

Dacă urmează să fie ziua soțului sau iubitului tău, sau chiar a tatălui sau a altor persoane apropiate și nu știi ce cadou să-i cumperi, trebuie să te gândești la un ceas bărbătesc, cum ar fi elegantele ceasuri Orient.

Dar cum să alegii ceasul potrivit?

În primul rând este ideal să cunoști preferințele celui care îl va primi, în materie de ceasuri. Atunci totul este simplu, cauți printre multitudinea de ceasuri Orient, și încerci să te încadrezi în bugetul alocat. Nu pare foarte complicat, pentru că prețurile sunt rezonabile, oricine putând achiziționa fără mare efort un ceas elegant și modern.

Dacă nu știi ce ar prefera soțul sau iubitul tău, atunci trebuie să te gândești la ce fel de ceas i s-ar potrivi acestuia, unul casual, sport, elegant sau clasic, și poți face selecția după stil, pentru a face căutarea mai ușoară și mai simplă.

Apoi, te poți gândi la culoarea preferată de el, Poți selecta o culoare anume, de exemplu; alb, negru, albastru, sau poate chiar și culori mai tari, dacă acestea i se potrivesc.

Mecanismul este și el important, variantele obișnuite fiind automatic și quartz. Ca și diferențe, în cazul mecanismului automatic, mișcarea arătătorului secundar, este fluida, nu sacadata, cum este la cele cu quartz. Ceasurile automatice pot avea detalii de design interesante. Un ceas automatic de calitate, purtat cu atentie, poate functiona chiar si zeci de ani fara probleme. În schimb, ceasurile quartz sunt mult mai precise decat ceasurile mecanice automatice și nu au nevoie de revizii dese, de specialitate si costisitoare. Ceasurile quartz pot avea afisaj analog sau afisaj digital și pot avea mai multe functii, printre care busola, termometru, iluminare (lanterna) destul de interesante și atractive pentru un tânăr.

Alte criterii de selecție pot face referire la carcasă, material, culoare formă, la brățară, la rezistența la apă, material geam, funcții, etc.

Important este să găsești exact ceasul pe care sărbătoritul să îl poarte cu plăcere mulți ani.

 

 

 

 

One Reply to “Cum alegi un ceas cadou”

  1. Eu i-am luat fratelui meu de ziua lui un smartwatch pentru ca stiam ca-i place tehnologia si pentru ca este pasionat de fotbal. Un ceas inteligent l-ar ajuta la antrenamente pentru ca i-ar spune cat de mult a alergat si daca este intr-o forma fizica buna. Voi in functie de ce criterii alegeti ceasurile?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *