Tipuri de implanturi mamare

Mărirea sânilor cu ajutorul implanturilor mamare este o operație destul de cunoscută și practicată în toată lumea. Aceasta este o procedură pe care chirurgul plastician o face frecvent tocmai pentru că s-a dovedit, de-a lungul timpului, că nu afectează sănătatea pacientelor, având în schimb multe avantaje.

Principalul avantaj este sporirea încrederii în sine a femeilor datorat îmbunătățirii semnificative a aspectului sânilor. O tânără cu sâni foarte mici se poate simți lipsită de feminitate și poate avea unele probleme în construirea unei relații pe termen lung. În aceeași măsură, o femeie care a născut, poate avea probleme cu mărirea excesivă însoțită de o lăsare a sânilor, considerându-se astfel mai puțin atractivă pentru soțul ei. Sunt și alte cazuri, precum operații de extirpare sau de altă natură, care pot afecta semnificativ aspectul unei femei. Pentru toate aceste situații, aceste silicoane pot fi soluția perfectă.

Ce tipuri de implanturi se pot utiliza?

Cele mai cunoscute sunt implanturile mamare de silicon anatomice sau rotunde.

Implanturile mamare de silicon rotunde conferă un decolteu mai generos, sânii sunt mai apropiați chiar si fără sutien datorită formei rotunde a implantelor din partea medială a sânilor. In plus, nu există riscul rotației implanturilor ca in cazul protezelor mamare anatomice. Majoritatea femeilor optează pentru acest tip de implant, dar contează și recomandarea medicului, care poate decide numai în funcție de aspectul sânilor, volumul sânilor si modul in care e distribuit acest volum, in polul superior sau inferior, gradul de ptoza mamara,

Protezele mamare siliconice anatomice conferă un aspect mai natural sânului, avand forma de picătura, cu un volum mai mare în partea inferioară și mai redus în cea superioara a protezei, astfel imita aspectul natural al sânului, care concentrează masa, sub influența gravitației, in partea inferioara a acestuia.

Implanturile mamare cu ser fiziologic au ca avantaje faptul că incizia este mai mica, iar în cazul rupturii implanturilor, serul fiziologic se resoarbe fără riscuri în organism dar si faptul că prețul implanturilor mamare de acest tip este mic. Dezavantajele sunt însă destul de mari: riscul de contractură capsulară mai ridicat; riscul de falduri și cute vizibile pe sâni; la palpare senzația de pungă umplută cu apă.

Sânii sunt foarte importanți pentru orice femeie și dacă mama natură nu a fost la fel de darnică cu fiecare dintre ele, există șansa corectării lor cu ajutorul chirurgului plastician.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *