Produsele cosmetice, mereu actuale

Industria cosmetica, nu este ceva ce a aprut in ultimii ani. Inca din Antichitate, femeile, dar si barbatii, obisnuiau sa foloseasca diverse preparate pentru a se infrumuseta. Cele mai cunoscute figuri din istorie, care foloseau machiajul, au fost Nefertiti si Cleopatra. Pentru a trasa acele faimoase linii ale ochilor, faimoasele regine foloseau Khol, care avea si rolul de a le proteja privirea de vant si de nisipul fierbinte si intepator al desertului. Uleiul de castor era folosit ca si balsam de protectie. Femeile din Roma Antica foloseau creme de fata facute din ceara de albine, apa de trandafiri si ulei de masline. Inclusiv in Biblie, in Vechiul Testament, este descrisa folosirea produselor cosmetice, in povestea reginei Jezebel si in cea a Esterei. Make-up-ul nu era doar un moft, ci un lucru extrem de serios, deoarece, exista in Egiptul Antic, pe timpul domniei lui Ramses III, o intamplare ce descrie momentul unei revolte a muncitorilor, deoarece ramasesera fara farduri pentru ochi.

Chiar si mai tarziu, mai ales pe timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea si a urmasilor sai, pana la Ludovic al XVI-lea, domnii si doamnele se pudrau excesiv, isi pictau obrajii cu rosu si isi desenau, ca semn distinctiv de stil si frumusete, alunite pe chip.

Lumea make-up-ului, in esenta sa, este, adesea ciudata, dar necesara. Si astazi, doamnele si domnisoarele, folosesc foarte multe produse cosmetice. Daca acum cateva sute de ani, doar cei din inalta clasa sociala foloseau “pomezile”, dezvoltarea acestei industrii, a atins apogeul, scotand pe piata produse variate, pentru orice buzunar.

De exemplu, exclusiv cosmetics este un magazin online, care comercializeaza o gama diversificata de produse pentru ingrijirea mainilor, a manichiurii si a pedichiurii etc. Calitatea acestor produse este una deosebita si preturile sunt mai mult decat accesibile. Exclusiv cosmetics, ofera clientelor, pe langa produse, si sfaturi despre cum trebuie folosite, astfel incat rezultatele obtinute sa fie excelente.

Piata actuala de cosmetice, ne arata ca dorinta femeilor de a fi aranjate si frumoase este aceeasi de 5000 de ani incoace. Exclusiv cosmetics este unul din magazinele care stie ce le preocupa pe femei si de aceea le ofera ce este mai bun. In plus, le arata ca nu trebuie sa fie regine pentru a fi tratate ca atare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *