Utilizări sticlă laminată EVOLAM

Scara_UL_09

Sticla laminată reprezintă o soluție practică și eficientă pentru diverse necesități din domeniul construcțiilor. Ea poate fi folosită cu succes pentru pardoseli, balustrade, pereti vitrati, parapeti, trepte din sticla, geamuri impotriva efractiei, geamuri impotriva atacurilor cu arme de foc etc. având multiple aplicații atât la interior cât și la exterior.

Din punct de vedere constructiv, sticla laminata EVOLAM de la Xglas este  formată din una sau mai multe sticle de aceeași grosime sau de grosimi diferite fiind laminate cu una sau mai multe folii cu grosime de 0.38mm.

Sticla laminată EVOLAM este o sticlă de securitate, în cazul în care geamul se sparge, fragmentele rămân lipite de filmul de laminare și practic sticla rămâne pe poziție. Ea este special concepută pentru a oferi protecție într-o multitudine de situații, precum:

 • protecție împotriva rănirii;
 • protecție împotriva căderii în gol;
 • protecție împotriva efracției;
 • protecție împotriva vandalismului;
 • protecție împotriva atacului armat;
 • protecție împotriva exploziei;
 • protecție împotriva zgomotului;
 • protecție împotriva razelor UV.

Toate acestea sunt extrem de importante și fac absolut necesară utilzarea sticlei laminate într-o varietate de aplicații precum balustrade, pereți sau parapeți din sticlă. Versatilitatea și funcționalitatea sunt caracteristici esențiale care determină utilizatorii să aleagă sticla laminată EVOLAM. Xglas produce sticlă laminată cu folie de tip EVA. Spre deosebire de PVB care este hidrofil ( atrage apa), folia EVA este hidrofobă ( respinge apa), așadar este rezistentă la mediu umed, deci se poate monta la exterior fara riscul delaminării. Calitatea foliei EVA face ca EVOLAM sa fie rezistent și la acțiunea razelor UV.

Tipurile de sticlă laminată EVOLAM sunt:

 1. EVOLAM –  pentru pardoseli din sticlă, trepte din sticlă, parapeti din sticlă etc.
 2. EVOLAM T –  folosită pentru executarea balustradelor din sticlă, a treptelor din sticlă, a pardoselilor din sticlă și în special acolo unde este necesară o rezistență sporită la presiuni mecanice.
 3. EVOLAM K – o sticlă laminată translucidă colorată ori, dacă cerința este în acest sens, sticlă opacă colorată.
 4. EVOLAM DESIGN –  introduce în cadrul procesului de laminare diverse inserturi:  elemente naturale ( frunze, iarbă, furnir natural ), plăci de marmură, folii metalice, foita de aur, ziare, planuri arhitecturale etc.
 5. EVOLAM SMART- constituită dintr-o matrice de celule lichide care devin opace sau își schimbă culoarea sub influența unui curent sau câmp electric.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *