Alege sa fii precaut cu sanatatea copiilor tai

 

Recunoscuta la nivel national pentru contributia in domeniul recunoasterii capacitatilor regenerative ale celulelor susa, banca Stem Sure este cea mai buna alegere pentru cei ce doresc sa apeleze la procedura de recoltare la momentul nasterii. Prezenta pe piata romaneasca inca din anul 2009, compania a reusit sa isi creeze un renume in domeniul medical prin aderarea la o politica transparenta in ceea ce priveste relatia cu clientii, abordarea celor mai performante tehnici de recoltare si pastrare a probelor biologice si, nu in cele din urma, pastrarea unor tarife ce fac abordarea planului de recoltare posibil pentru orice familie.

Prin intermediul alegerii bancii Stem Sure, clientii nu doar ca aleg sa porneasca pe acest drum alaturi de una dintre cele mai prestigioase institutii de acest fel, ci aleg sa isi pastreze  probele in cadrul Biovault, banca britanica de renume mondial ce lucreaza in parteneriat cu filiala romana, pentru a asigura calitatea si garantia peste ani a tuturor elementelor recoltate.

Cum actioneaza celulele stem

Recunoscute ca fiind elemente nediferentiate din punct de vedere al potentialului celular, componentele stem au fost studiate indelung inca din anul 1908 pentru a le intelege pe deplin actiunea de a regenera diferite tipuri de tesuturi si organe. Prin urmare, daca celulele descoperite in sangele periferic si-au gasit intrebuintarea intr-un timp relativ scurt, contribuind la vindecarea patologiilor de natura hematologica, potentialul celor mezenchimale se afla intr-o continua dezvoltare, tot mai multe boli reusind sa beneficieze de procese de ameliorare si chiar vindecare prin intermediul includerii transplantului in schema de tratament.

Bineinteles, in timp ce a doua categorie de celule poate fi considerata mai valoroasa datorita capacitatii de diferentiere net superioara la nivelul organismului, aceasta este si mai greu de procurat, fapt pentru care luarea deciziei de a recolta la momentul oportun poate avea o importanta colosala. Astfel, deoarece doar in timpul nasterii se pot face prelevarile de acest tip, alegerea achizionarii unui kit pentru celule stem trebuie facuta anterior acestui moment.

Rezultate promitatoare pentru ortopedie

Avand in vedere potentialul aproape nelimitat de diferentiere al acestui tip de componente, tot mai multe ramuri chirurgicale aleg sa introduca testarea celulelor stem in vederea descoperirii de noi metode de a trata procese degenerative la nivelul sistemelor de organe. Astfel, in urma monitorizarii eficacitatii transplantului la nivelul organismului, s-a ajuns la concluzia ca, in timp ce raspunsul la nivelul liniilor celulare hepatice, beta-pancreatice sau neuronale a fost putin mai scazut, cel pe directia proliferarii condrocitare si osteoblastice a fost cat se poate de valid, fapt pentru care eforturile in domeniul regenerativ ortopedic au luat amploare.

Ca rezultat al cercetarilor in aceasta nisa, s-a observat faptul ca atat oasele, cat si cartilajele, tendoanele sau discurile intervertebrale sunt toate candidate la fel de viabile pentru a se incerca reproducerea transplantului si la nivel osteo-articular, cu posibile rezultate exceptionale in domeniul patologiilor degenerative.

Progrese in domeniul cardiovascular

Luand drept model regenerarea liniilor celulare de tip hematopoietic, acelasi principiu a inceput sa fie extrapolat si in domeniul cercetarii in ceea ce priveste muschiul cardiac. Astfel, atentia a fost mai ales indreptata catre procesele ischemiante ce au loc la nivelul cordului in momentul intreruperii fluxului sangvin coronar, situatie creata cel mai adesea de catre un tromb.

Desi partea de reluare a circulatiei ramane in exclusivitate la latitudinea angioplastiei cu diferite tipuri de stenturi, reperfuzarea si repermeabilizarea ulterioara a teritoriului afectat, care depindeau in trecut doar de timpul scurs pana la dezobstruarea arterei, pot primi un ajutor valoros de la celulele stem. Prin abordarea transplantului si redirectionarea acestuia la nivel cardiac, zona care a suferit un proces de necroza mai mult sau mai putin extins isi poate relua capacitatea contractila in conditiile inlocuirii celulelor moarte cu unele capabile sa se diferentieze si sa preia rolul acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *