Cele mai frumoase decorațiuni pentru botez

Petrecerea de botez este un prilej de mare bucurie pentru proaspeții părinți, pentru nașii copilului, pentru familie și prieteni. Micuțul tocmai a fost creștinat și totul trebuie sărbătorit și imortalizat, pentru a rămâne mărturie peste timp. De aceea, petrecerea de botez trebuie să fie perfectă, toată lumea să se simtă bine, veselia și buna dispoziție să nu lipsească nicio clipă.

Pentru a decora masa de botez dar și sala unde va avea loc petrecerea este important să fie alese cele mai frumoase ornamente botez. Putem lăsa tot ce înseamnă amenajarea locației unde are loc petrecerea de botez la mâna unor firme specializate, și totul va fi, desigur, perfect, sau putem să ne ocupăm chiar noi, părinții, de alegerea ornamentelor pentru interior și exterior, de aranjarea mesei, acesta fiind locul unde invitații nu doar vor mânca ci vor socializa și se vor distra. Implicarea directă a părinților și nașilor în găsirea celor mai frumoase ornamente pentru botez va da o notă unică, inconfundabilă petrecerii și o va face să difere de cele organizate standard de o firmă cu acest obiect de activitate.

Tematica petreceii este cea care va dicta și tipul de ornamente dar și culoarea predominantă. Desigur că se va ține cont dacă copilașul este băiat sau fată, dar vor conta și anotimpul, numărul de invitați, locația aleasă etc. În funcție de aceste criterii se vor alege decorațiuni florale sau alte tipuri de decorațiuni moderne.

O petrecere de botez nu poate avea loc fără un candy bar. Aici pot fi amplasate suporturi pentru prăjituri din metal sau din alte materiale, dar și boluri de diferite forme și mărimi în care să fie puse bomboane ambalate în culorile alese. Cutiile de carton în formă de landou sunt și ele o idee minunată pentru a pune în ele fructe colorate sau bomboane, atât la candy bar cât și pe mese.

O idee foarte bună este amenajarea unui loc unde invitații să poată să facă fotografii cu bebelușul. Obiecte deosebite, cum ar fi caseta în care se vor păstra  prima șuviță și primul dinte, ornamente în formă de trăsură sau de cărucior alb sau niște delicate aripi de înger, simbolizâd puritatea și gingășia bebelușului, sunt foarte potrivite pentru a înfrumuseța acest loc. Cu siguranță, și niște recuzite foto haioase ar fi foarte apreciate de musafiri.Mici ornamente din lemn în formă de gărgărițe ar putea fi puse peste tot, dând o notă veselă și plăcută ambientului. Nelipsitele baloane vor fi și ele omniprezente atât la interior cât și în zona din afară, dacă aceasta există. Acestea pot forma ghirlande care să orneze în special zona în care se vor juca copii invitaților, sau pot atrage atenția asupra zonei unde va fi amplasata masa părinților și a nașilor.

Este evident că decorațiunile au un rol foarte important în obținerea unei atmosfere adecvate unei petreceri de botez. Sigur că și celelalte elemente, cum ar fi meniul, muzica, servirea, sunt importante și ajută la realizarea unei petreceri reușite, dar ornamentele vor reprezenta sarea și piperul petrecerii, creând atmosfera de poveste la care visezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *