De ce avem nevoie de sisteme de supraveghere video

A te simți în siguranță în propria ta casă, dar și la locul de muncă, devine din ce în ce mai important pentru fiecare dintre noi. Tehnologia în ceea ce privește sistemele de securitate a evoluat foarte mult, punând la dispoziția noastră, a potențialilor clienți, dispozitive din ce în ce mai performante și mai facile ca mod de operare. Transmiterea unui mesaj pe telefonul proprietarului de fiecare dată când au loc evenimente care se presupune că ar pune în pericol bunuri sau persoane, este una din metodele cele mai întâlnite în prezent.

Ce trebuie să conțină un sistem de supraveghere pentru a putea funcționa.

Este vorba de componentele obligatorii, la acestea putând fi adaugate și alte componente opționale.

  • Panoul de control,
  • Senzori pentru uși și ferestre,
  • Senzori de mișcare, în interior și exterior,
  • O alarmă cu sunete înalte,
  • Camere de securitate – cu sau fără fir,
  • Semne de avertizare – stickere sau panouri.

Camera de supraveghere poate fi considerată incomodă, dar ea se poate dovedi extrem de utilă în situații de pericol. Principalul rol al unei camere de supraveghere este de a descuraja infractorii și de a funcționa ca instrument de identificare a lor, în cazul în care au intrat în casă. Faptul că poți vedea de la distanță ceea ce se petrece în casă sau în alt spațiu monitorizat este un alt avantaj important. Nu doar în caz de efracție este important să ai casa supravegheată video, ci și atunci când apar evenimente precum cutremure, inundații, incendii, etc.

În cazul în care ai copii mici care rămân acasă cu bone, este esențial să ai camere de supraveghere cât mai invizibile, care să îți permită să vezi cât de bine este îngrijit copilul tău.

Și camerele de supraveghere montate în exteriorul casei se pot dovedi extrem de utile. Ele pot supraveghea întreaga curte, parcarea, porțiunea de stradă din fața casei, și tot ceea ce se petrece pe această porțiune de teren va fi înregistrat, și la nevoie, analizat. Orice intrus, indiferent dacă este o persoană sau un animăluț rătăcit poate fi depistat și te scutește de stresul provocat de zgomotele ciudate auzite noaptea în curte.

Nu ne mai putem baza, pentru protecția noastră și a bunurilor noastre doar pe câinii de pază sau pe simțurile noastre proprii. Avem din ce în ce mai multă nevoie de sisteme specializate de supraveghere care să ne ajute în orice situație periculoasă, dar să ne permită și să fim relaxați pentru că suntem cu toții în siguranță, bine protejați și apărați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *