Rețetă rapidă pentru musafiri neanunțați

Sunt sigură că ți s-a întâmplat și ție să te trezești cu musafirii la ușă pe neașteptate și să nu știi ce să pui pe masă, ceva bun de mâncare și ceva de băut. Poate că ai comandat ceva de la o firma care livrează la domiciliu, dar dacă a fost într-o sâmbătă seara sigur ai așteptat câteva ore să îți fie livrată comanda. Poate că ai avut câte ceva prin casă din care ai încropit repede ceva.

Pentru data viitoare când se va întâmpla asta este bine să fii pregătit. Și cel mai simplu este să ai grijă să ai mereu niște ciocănele de pui în congelator și câteva legume și mirodenii, cu care poți face în maxim o oră cea mai bună friptură de pui la cuptor.

Rețeta nu este deloc dificilă dacă ai tot ceea ce îți trebuie la îndemână. Poți folosi ciocănele de pui dar și aripioare, la care adaugi ciuperci, ardei gras, ardei kapia, ceapa, roșii cherry și codimente după preferință, sau conform rețetei, rozmarin proaspăt, sare și piper.

Se pune totul în tava unsă cu ulei, se mai toarnă puțin ulei peste carne și se dă la cuptor. Secretul este că după 15 minute de copt în cuptor, se scoate tava, se lasă să se răcorească câteva minute și se dezosează carnea. Se pune din nou în tavă cu partea care a stat în jos deasupra și se mai ține în cuptor până capătă culoarea frumoasă de copt, cca. 20 minute.

Cu alte cuvinte, în maxim o oră de când ți-au intrat musafirii pe ușă ai pus pe masă o friptură de pui la tavă, aromată și suculentă, numai bună să hrănească toți flămânzii din casă.

Dacă ai fi știut dinainte, ai fi putut pune carnea de pui la marinat măcar câteva ore într-o marinadă preparată din ulei, condimente diverse, usturoi, iaurt, în funcție de preferințe. Ungeai carnea cu amestecul realizat și o punei în frigider în pungă de plastic închisă ermetic sau înfășurat în folie de aluminiu. În acest caz friptura ar fi ieșit mai fragedă și mai intens condimentată.

Pentru orice masă pe care o pregătești în grabă, carnea de pui este ideală pentru că se prepară rapid și este foarte gustoasă.

2 Replies to “Rețetă rapidă pentru musafiri neanunțați”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *