Jurnal de Oshawa 3 plus reteta de supa cu găluște

Sigur, nu e supa cu găluște clasică, ci rețeta preparată doar din cerealele permise la regimul oshawa 7. Dar să începem cu începutul. Am dormit binișor, chiar mai profund decât dorm de regulă, cu doar o singura trezire la ora 0, ceea ce este minunat pentru o persoană cu ceva insomnii la activ. Dimineața am mâncat tot boabe de hrișcă fierte. La serviciu mi-am luat 2 turtițe rămase, câteva rondele de orez și fulgi de hrișcă crocanți care merg de minune înmuiați câteva minute în apă fierbinte.

Spre casă, m-am oprit la Kaufland (era să uit să îmi fac celebra declarație) și am luat fulgi de alac și o pungă de grâu bio. Știți ce este alacul, un soi de grâu antic care are proprietăți net superioare grâului actual, obținut prin inginerie genetică.

Acasă m-am apucat de gătit supa de cereale. Am folosit cerealele din imagine. Am început cu găluștele. Am făcut un aluat simplu din făină de grâu sare și apă, mai moale decât cel de turtițe și l-am lăsat în așteptare. Am pus la fiert orezul brun integral și după cca o jumătate de oră am adăugat găluștele formate cu mâna udă, pentru a nu se lipi de palme. Am mai fiert cca 15 minute apoi am adăugat fulgi de alac si fulgi de hrișcă. Cam 2 – 3 linguri de fiecare. Am mai dat câteva clocote și e gata. Nu arată strălucit, hrișca i-a dat o culoare maronie, dar e plăcută, mai ales când e fierbinte 🙂

Azi am avut ceva pofte răzlețe, dar am mâncat suficient ca să nu îmi fie foame, pentru că această combinație, foame cu pofte, e periculoasă. M-am simțit foarte bine, sunt activă și vioaie, cu bateriile încărcate la maxim.

Urmează 3 zile libere, mâine fiind 1 mai, zile în care voi sta în casă, având în vedere starea de urgență pentru pandemia de covid-19. E un avantaj, existând mult mai puține tentații, dar și timp mai mult să gătesc, în așa fel încât să existe minimum de diversitate posibil și să rezist astfel oricărei tentații culinare.

O seară fără abuzuri alimentare vă doresc 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *