Cum sa alegi mobila ideala pentru un dormitor de vis: intrebari si rapsunsuri esentiale

Redecorarea cu obiecte noi a incaperii in care dormi, dar si modificarea totala a acesteia pot fi doua optiuni atragatoare, dar si doua actiuni ce iti pot crea confuzie. Din fericire, alegerea mobilierului de dormitor potrivit pentru nevoile tale este mult mai usoara daca vei pune pe hartie cateva idei inainte de a cumpara produsele. Iata cateva considerente pe care ar trebui sa le analizezi inainte de a face o investitie in mobilierul de dormitor.

Pentru cine este camera?

Cumperi mobila pentru dormitor, pentru camera unui copil sau pentru dormitorul unui adolescent? Ia in considerare personalitatea ocupantului principal al camerei. Poti reda personalitatea celui care detine camera in temele, culoarea, schema si alegerea mobilierului. Acestea sunt componentele cheie pentru stabilirea unui stil de decorare.

Ai stabilit un stil de decorare?

Cand vine vorba de decorarea dormitorului, contemporanul si traditionalul sunt doua dintre principalele categorii de design. Fiecare are diverse trasaturi.

Daca esti un fan al tuturor lucrurilor contemporane, pregateste-te pentru renovarea mobilierului din dormitor cel putin odata la 10 ani. Contemporanul este o tendinta in continua schimbare. Denumit si stil modern, este caracterizat prin multe schimbari, dar are unele elemente comune care raman constante – de obicei este lipsit de aglomerari, are piese de mobilier modulare si elegante.

Stilul traditional are un aspect mai clasic. Acest aspect poate include elemente de tapiterie cu diverse inflorituri, mobilier cu ornamente si lemn masiv. Daca nu doresti sa te incadrezi intr-o singura categorie, poti alege stiluri care sunt undeva intre traditional si modern.

Care este bugetul tau?

Deoarece mobilierul este o cheltuiala mare, va trebui sa aloci mult timp magazinelor pentru a-ti da seama ce iti poti permite. Daca nu iti permiti sa cumperi tot mobilierul, poti cumpara, lunar, bucata cu bucata. Cumpara acum o singura piesa de mobilier noua si asteapta pana iti poti permite sa cumperi restul. Incepe cu cel mai important element, in acest caz, patul.

Alege un mobilier mai ieftin, mai ales daca este vorba despre dormitorul pentru oaspeti sau camera unui copil. Primul nu va fi folosit prea des, al doilea va trebui schimbat in cativa ani pentru ca copilul va creste si isi va schimba preferintele. Merita sa cheltuiesti mai mult cu un mobilier de inalta calitate pentru dormitorul matrimonial.

Cat de mare este camera?

Raportul dintre camera si mobilier este crucial pentru o camera bine decorata. Dimensiunea mobilierului trebuie sa fie in echilibru cu dimensiunea spatiului.

De asemenea, atunci cand vezi o piesa de mobilier care iti place o vizualizezi in camera ta, dar adesea poti neglija daca poate intra in casa. Verifica dimensiunile pentru ca nu doresti sa comanzi o piesa pe care sa nu o mai poti returna.

Vrei un set potrivit?

Desi este cel mai bine sa cumperi un set complet de mobilier pentru dormitor, nu este necesar si, in unele cazuri, este posibil sa nu fie chiar cea mai buna alegere. Intr-o camera traditionala sau formala, un set asortat arata grozav, dar pentru stiluri mai casual, prea multa potrivire pot fi inabusitoare sau plictisitoare. In schimb, alege o varietate de piese care se completeaza, dar nu se potrivesc perfect intre ele.

DoRmitorul de vis poate fi realizat cu usurinta, daca tii cont de sfaturile de mai sus.

 

2 Replies to “Cum sa alegi mobila ideala pentru un dormitor de vis: intrebari si rapsunsuri esentiale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *